Анализаторите на специализираната консултантска компания JLL оцениха пазарите на недвижими

...
Анализаторите на специализираната консултантска компания JLL оцениха пазарите на недвижими
Коментари Харесай

Най-прозрачните пазари на недвижими имоти

Анализаторите на профилираната консултантска компания JLL оцениха пазарите на недвижими парцели на 100 страни и на 158 града по 186 критерия. Сред тях са рентабилност от вложенията, съществени индикатори на пазара, степен на гласност на финансова информация, регулаторни и юридически аспекти, развой на подписване на договорката, а също по този начин и степен на резистентност на бранша.

Световният пазар на недвижими парцели като цяло става по-прозрачен демонстрира показателят Global Real Estate Transparency Index (GRETI). 85% регистрират позитивна динамичност във връзка с прозрачността бранша през тази спрямо предходната година.

Лидери в класацията са англоезичните страни – Англия, Австралия и Съединени американски щати. Някои страни от континентална Европа също са на предни позиции. Най-значителен прогрес през тази година по отношение на класацията от 2017-а има Холандия. За пръв път откогато се прави проучването в него влиза Швеция.

Що се отнася до градовете, то и тук на върха са англоезичните пазари. Първото място е за Лондон. В ТОП 5 влизат още Лос Анжелис, Сидни, Сан Франциско и Ню Йорк.

България е на 49-та позиция в групата на полупрозрачните пазари на недвижими парцели.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР