Анализатори от Министерството на отбраната на ФРГ не изключват разпадането

...
Анализатори от Министерството на отбраната на ФРГ не изключват разпадането
Коментари Харесай

Der Spiegel разсекрети стратегическа прогноза на Бундесвера до 2040 г: Разпад на ЕС, множество конфликти, обръщане на Източна Европа към Русия 

Анализатори от Министерството на защитата на Федерална Република Германия не изключват разпадането на Европейски Съюз и цялостното преустрояване на съществуващия международен ред. За това свидетелства доклъдът " Стратегическа прогноза — 2040 ", който се оказал в редакцията на изданието Der Spiegel, написа Блиц.

В 102-страничния документ специалистите от Бундесвера са показали няколко разновидността за развиването на събитията на интернационалната сцена през околните 20 години. Най-негативният от тях допуска " множествени спорове " на фона на няколко десетилетия политическа и икономическа неустойчивост.   " Разширяването на Европейски Съюз е спряло, от ден на ден страни напущат съюза... Европа е изгубила световните си конкурентни преимущества. Все по безреден, безреден, раздиран от спорове свят изцяло трансформира обкръжението на Германия и Европейски Съюз от позиция на политиката на сигурността ". Това съгласно немските анализатори е най-лошият вид на развиването на събитията.

Вторият отрицателен сюжети допуска разделянето на Европа на два блока, които последователно ще се отдалечават един от различен както стопански, по този начин и обществено. В този развой страните от Източна Европа последователно минават в орбитата на въздействие на Русия поради тяхната взаимозависимост от доставките на енергийни първични материали, означават анализаторите. Още един сюжет разказва " неуспеха на глобализацията ", който, както считат в Бундесвера, ще постави завършек на " европейските илюзии ".

Това съгласно специалистите ще докара до внезапна активизация на външната политика на Русия и Китай и отчуждаването на Европейски Съюз от трансатлантическите сътрудници.

Позитивните прогнози ( " Глобален Запад " и " Мирно пространство " ) включват растеж на съдействието вътре в Европейски Съюз и разширение на общността, построяването на партньорски връзки със съседи и сполучливо развиване на пазарните процеси в целия свят.

" Секретният отчет на министерството на защитата заслужава извънредно внимание. Това е формален документ, който с пределна изясненост сочи вероятен провал на Европейски Съюз и по какъв начин това събитие ще повлияе на сигурността на Германия. Едновременно с това там са посочени стратегическите сюжети, които би трябвало да послужат като ориентир за Бундесвера ", означават публицистите от Der Spiegel.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР