Анализаторът Илиян Василев призова за реформа в медиите и да

...
Анализаторът Илиян Василев призова за реформа в медиите и да
Коментари Харесай

Анализаторът Илиян Василев призова за реформа в медиите

Анализаторът Илиян Василев прикани за промяна в медиите и да бъдат „ изчистени плаките “, които блокират процесите на осведоменост, знание и образуването на дейни жители, които освен да желаят смяната, само че и да наложат в дневния ред на обществото . Според него единствено по този метод и останалите системи ще могат да бъдат изменени . По този мотив той популяризира следната обява във Фейсбук:

„ Познатото факсимиле на смяната е „ Оправете правосъдната система, тя ще оправи всичко други “, не е правилно, или най-малко не изцяло правилно. Преди всяка смяна, всяка промяна, всеки нов избор стои въпросът за медиите, тъй като те са каналите по които информираността се трансформира в познание, в предпочитание и опция за деяние по смяната. Те са кръвоносната система която поддържа виталните системи на обществото в будно положение.

Ето, виждаме, че промяната в правосъдната система върви по някакъв метод, само че всичко се връща като бумеранг назад върху способността на обществото да се помири с години на замитания на проблеми по принуждение, по корупция, по колективен и самостоятелен нарцисизъм, които на процедура ни лишават от способността да се развиваме и благоденстваме дружно.

За това ще кажа – изчистете медиите от плаките, които блокират процесите на осведоменост и знание, които да образуват дейни жители, които освен да желаят смяната, само че и да наложат в дневния ред на обществото. Медиите създават сензации, възбуденост, краткотрайна интензивност, само че не създават осведоменост и интензивно познание и нужда за деяние.

Сменете всичко остаряло и непотребно по върховете на публичните регулатори и медии, всичко което блокира или изкривява осведомителните потоци и компрометира ролята на медиите като санитар на обществото.

Ето последният образец с следствието на АКФ за околните на изтъкнат народен представител – медиите вместо да трансфорат тематиката във водеща и да основат публичен напън, като в допълнение проверяват – млъкнаха. И тогава нито прокурор ще работи, нито политици, нито партии. Убийство посредством безмълвие.

Така е и с конституционната промяна – можете да извършите всевъзможни промени, само че в случай че оставите същите хора, те ще компрометират и измененията. Магдалинчев, Сарафов, Чолаков и такива като тях ще си останат тъй като с изключение на системата на съвместен надзор и противожести, вътрешни за системата, които правната рамка може да даде, би трябвало и външен надзор през обществото, през медиите.

Вземете недоволството от локалните шефове на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи – това което става в Стара Загора е скандал, само че локалните медии са били неми за проблемите. Много преди сегашната вълна да принуди правораздавателните и правосъдни органи да се задействат.

Оправете първо медиите, по-късно другите системи ще се реформират. На първо място – публичните и регулаторите. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР