Анализ на Трейси Чен за BloombergАко искате по-добре да разберете

...
Анализ на Трейси Чен за BloombergАко искате по-добре да разберете
Коментари Харесай

За да разберете растежа на Китай, погледнете китайските туристи

Анализ на Трейси Чен за Bloomberg

Ако желаете по-добре да разберете по какъв начин китайските консуматори трансформират света, погледнете какъв брой от тях напущат Китай. За отмора, схваща си. През последното десетилетие броят на китайските туристи набъбна избухливо и огромните международни вложители би трябвало да извърнат внимание на това.

Когато приказват за Китай, множеството анализатори се концентрират върху евтиното произвеждане. В реалност преобладаващи в китайската стопанска система са потреблението и услугите. Потребление, което към този момент се разраства отвън страната.

По данни на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации, през 2016 година китайските туристи са похарчили в чужбина 261 милиарда $ - растеж от 12% на годишна база. Броят на туристите пък се е нараснал с 6 на 100 до 135 млн. души. Така Китай е страната в света, от която най-вече туристи пътуват зад граница.

Подчертан растеж в туризма се следи от 2010 година насам с помощта на растежа на приходите, улесненото издаване на визи и засилената реклама на разнообразни дестинации. На мода са по-непопулярни в предишното места, където разглеждането на забележителности се съчетава с локални прекарвания и опити.

Китайските туристи вървят все по-често в Югоизточна Азия, Африка, Северна и Южна Америка, даже полярните райони. Хората до 30 години избират туровете, които съчетават забележителности и извършване на покупки с беседи за историята и разнородни културни събития.

Президентът Си Дзинпин окуражава туризма в чужбина, тъй като това му оказва помощ да разраства " меката " мощ на Китай на световната сцена. Китайските управляващи пък пренасочват туристическия поток по отношение на температурата на политическите връзки с дадени страни. В същото време растежът на приходите у дома значи, че на открито се харчи от ден на ден и повече.

Разпространението на интернет, обществените мрежи, мобилните приложения и мобилните заплащания усилват удобството за туристите. Това не е нещо неповторимо единствено за Китай, само че в допълнение ускорява промишлеността.

Бумът е почнал, само че най-хубавото следва. Инвеститорите би трябвало да се огледат за дестинации, промишлености и компании, които могат да привлекат китайски туристи. Хотелски вериги, компании за туристически услуги, марки първокласни артикули, авиолинии - мнозина могат да завоюват от това.

Освен всичко останало, китайският туризъм оказва помощ за основаването на огромен брой работни места в известните дестинации. Според разнообразни данни става дума за към 100 млн. позиции в международен мащаб. Това в действителност основава положителни благоприятни условия за дребни страни като Камбоджа да вземем за пример.

Въпреки скептицизма на вложителите към формалните данни на китайските управляващи за стопанската система, увеличаващото се положение на популацията е явно точно посредством растежа в туризма. Може ли нещо да се обърка в бъдеще? Разбира се. Но харченето на китайските туристи в чужбина демонстрира, в случай че не друго, то най-малко, че китайският напредък не е къща от карти, крепяща се на задължения.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР