Анализ на Иво Димитров за ФилтърНе смятах да взимам отношение

...
Анализ на Иво Димитров за ФилтърНе смятах да взимам отношение
Коментари Харесай

Ще каже ли Валери Йорданов колко подписа събра срещу директора на Народния театър?

Анализ на Иво Димитров за „ Филтър ”

Не смятах да взимам отношение и да се въвличам в абсурда към Народния спектакъл, тъй като съм единствено консуматор на това, което вършат актьорите, режисьорите, шефовете и пиарите. После си споделих, че щом си заплащам за билетчето, би трябвало да имам право на мнение. Но въпросът не е нито в билетчето, нито в правото, а в това, че бездарието взема връх по един жесток метод у нас и последното се трансформира в наклонност. Случващото се в Народния спектакъл е следващото доказателство, че освен нямаме потребност от демон до българския котел в пъкъла, а май и котел не ни е необходим. Ако някой тръгне да прави нещо хубаво, ще го сварим жив и без котел. Ще му намерим цаката.

Подобно нещо се случва с първата ни натрупа, а да сварят жив шефа Васил Василев са се нагърбили доста доброволци. Като се стартира от някои типични представители на жълтопаветния тип, които постоянно наподобяват по държание и реакции онази  дълго липсвала част от веригата на човешкото развиване, разказана тъкмо преди 100 години от Реймънд Дарф. Ученият открива фосили на човекоподобни същества в Африка, за които се открива, че са се придвижвали на два крайници, а основният им мозък имал закръглена форма, доближаваща се до тази на актуалния човек.

Жълтопаветният тип е подкрепян и от министъра на културата, чиято просвета стига до разнасянето на ковчези в центъра на София. Що за вид ръководи най-престижното министерство, откакто съобщи, че ще ревизира Васил Василев, тъй като давал високи заплати на актьорите. Както написа в обществените мрежи моят другар Асен Димитров, в тази ситуация става дума за елементарен клеветник, дразнещ седмици наред кавги в Народния спектакъл „ Иван Вазов “, с цел да основава усещане на някакъв чистач на културата от поплъзновения на политическите партии. При все, че самият той е прегледен образец за политическа креатура на президента Радев.

Най-новият началник готвач на Васил Василев е артистът Валери Йорданов. В неолибералните издания, употребявани от гореспоменатия жълтопаветен тип войната против Василев е показана като информацията, че артисти от Народния спектакъл подели подписка в поддръжка на режисьора Александър Морфов. За неизкушените от изкуство Морфов е извънредно сръчен и също толкоз извънредно невменяем човек, чието държание от време на време надминава всевъзможни граници на настъпателност, а рецидивите добиват патогенен темперамент.Та актьорите от Народния спектакъл се оказаха…Валери Йорданов. Той разгласи и онлайн подписка. Интересно да ни каже какъв брой подписа против Васил Василев е събрал и кои са се подписали. Единствено до момента на ярко е излязла актрисата Албена Колева, която е известна със своята безизвестност. Тя излезе с някакъв „ Апел за избавление на Народния спектакъл “.

О, момент поспри! Време за популярност за каквато евентуално цялостен живот е мечтала известната Албена Колева. Слечайниците, както ги назовава неподражаемият Кеворк Кеворкян, търсят да излязат на припек. Покрай тях и политическите бълхи.

И най-после нещо под чертата на този коментар.

В театралния водевил в края на предходната седмица се намеси и ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, с цел да отбрани пиара на Народния спектакъл Велислава Кръстева, която преди време беше пиар на Движение за права и свободи. Пред Би Ти Ви Карадайъ попита: „ Депесарят няма право да работи ли? Какво да ги вършим депесарите, на Марс ли да ги изселим? “

Ще продължа въпросите му с откъс на Васил Левски. Дано актьорът-хъш Валери Йорданов схване какво е имал поради Апостола. Знам, че министър Минеков няма да схване.

„ Не ще бъде по този начин в наша България, както е в турско сега… Всичките нации ще живеят в нея под едни чисти и святи закони, както е обещано от бога да живее индивидът. И за турчина, и за евреина и прочие, за всички еднообразно ще е, единствено в случай че припознаят законите равно с българина. Така ще е в наше Българско… Ний не гоним турския народ, ни вярата им, а царя и неговите закони. С една дума, турското държавно управление, което безчовечен владее освен нас, само че и самият турчин. “ Васил Левски

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР