Анализ на Илиян Василев На снимката супермилиардерът Бил Гейтс се реди

...
Анализ на Илиян Василев
На снимката супермилиардерът Бил Гейтс се реди
Коментари Харесай

Бил Гейтс срещу бай ви Ганя на Миконос

Анализ на Илиян Василев

На фотографията супермилиардерът Бил Гейтс се реди на опашка за. Няма защита, няма привилегии, няма сепарета, няма специфични бургери от мраморно месо от Япония.

И да отиде на Миконос от любознание, в никакъв случай няма да влезе в новините. Скоро разгласи, че ще раздаде парите си от Фонда единствено за щедрост, влага в плана със значение за човечеството. Оставя следа след себе си.

Тези дни гръмна новината за наш олигарх на Миконос, потрошил милиони и дал шейховски бакшиши. Бай Ганьо не е починал, единствено е лустросан.

Направил си е парите, посредством и на връзките си с властта. Не е като Гейтс да тръгне от гараж (условно).

И това, че бил забавлявал 150 души "приятели " - от тях, в случай че има трима същински другари, отново добре. Всичко друго е целенасоченост и бизнес. И политици, несъмнено, тъй като на софрата на този олигарх има хора от всички партии. Нали скоро взе и пристанище. От неговата позиция тези пари са инвестиция в предстоящ бизнес.

Та, думата ми е, какъв брой български олигарси знаете, които имат ценностната система на Гейтс, живеят непретенциозно и знаят цената на парите, с цел да не ги разпиляват във външна показност. Няма защита, няма привилегии.

България има толкоз доста дела, в които може да се влага - обучение, обществени грижи, и така нататък Просто крещи за помощ и тези 3 милиона лв. изхарчени за една нощ за суетност можеха да спасят нечий живот или да решат някакъв проблем.

Самата демонстрация е чалга, без жанр. Да, той - стилът не е в размера на изхарчените пари и показността, а в тъкмо определения и подобаващ метод, време, място и усет, с който се чества. Наричат го "премиум " живот, а той в множеството случаи си е чиста комплексарщина и парвенющина.

Както споделих, Бай Ганьо, само че лустросан - примерно във Версаче.

Та, какъв брой от тези български олигарси оставят след себе си следа, като тази на Евлоги и Христо Георгиеви, на Стийв Джобс.

Можеш да направиш от нискодуховния богат човек, само че не можеш да вкараш нематериалност и жанр в забогатял през властта.

Разликата сред Гейтс и въпросния наш милиардер е, че Гейтс умишлено и редовно е работил през пазара, с цел да направи благосъстоянието със съзнанието, че е смъртен и би трябвало да остави за идващите генерации. Така и страната, и обществото стават богати, тъй като насъбраното не се харчи за занимания и непотребен разкош

Не са единствено Гейтс и Джобс - подобен е и оракулът от Омаха Уорън Бъфет, доста са.

Нашите герои ги е боязън от Края и бързат в този живот да употребяват оптималното.

Културата е и в бизнеса.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР