Амстердамското летище Схипхол заяви днес, че ще продължи да ограничава

...
Амстердамското летище Схипхол заяви днес, че ще продължи да ограничава
Коментари Харесай

Едно от най-натоварените летища в Европа ограничава пътниците заради недостиг на персонал

Амстердамското летище " Схипхол " съобщи през днешния ден, че ще продължи да лимитира дневния брой на пасажерите през идващите месеци, защото се пробва да откри метод да позволи продължаващия дефицит на чиновници по сигурността, съобщи Reuters.

Схипхол, едно от най-натоварените летища в Европа, съобщи, че дневният брой на пасажерите ще бъде понижен с към една пета най-малко до март 2023 година

По-рано този месец Схипхол понижи потенциала си до края на октомври с съвсем 20 %, а в този момент съобщи, че това понижено равнище ще се резервира и през идващите месеци.

В продължение на месеци пасажерите на Схипхол се сблъскваха с дълги опашки за инспекция на сигурността заради дефицит на служащи, което накара доста пасажери да изтърван полета си.

KLM, главната самолетна компания на Схипхол, съобщи, че обстановката към този момент наподобява безнадеждна, защото в продължение на месеци летището не е съумяло да предложи никакво жизнеспособно решение.

" За KLM това е последната капка ", се споделя в изказването на холандското поделение на авиогрупата Air France. " Отново и още веднъж самолетните компании и техните пасажери би трябвало да предложат решение. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР