Амортизацията е един от най-важните фактори, които трябва да имате

...
Амортизацията е един от най-важните фактори, които трябва да имате
Коментари Харесай

Кои коли губят най-много стойност

Амортизацията е един от най-важните фактори, които би трябвало да имате поради при закупуване на нов автомобил. Последното нещо, което бихте желали да видите, е огромната ви покупка да губи доста от цената си малко откакто сте напуснали партида. iSeeCars проучва данни от над 1 милион продажби на коли от ноември 2022 година до октомври 2023 година и откри кои транспортни средства се обезценяват най-вече. Тук няма изненади: първокласните марки страдат най-вече, когато става дума за стойност във времето.

1. Maserati Quattroporte

 width=

Средна обезценка след пет години: 64,5 %
Средна ценова разлика от MSRP: $90 588

Луксозните седани са известни с това, че губят тонове от цената си с течение на времето, тъй че не е изненадващо да забележим Maserati Quattroporte на върха на описите на iSeeCars, губейки големите 64,5 % от цената си приблизително след пет години. Подозираме, че не толкоз отличната дълготрайна надеждност и разпределителната уредба на Chrysler имат доста общо с челната позиция на Quattroporte.

2. BMW 7-Серия

 width=

Средна обезценка след пет години: 61,8 %
Средна ценова разлика от MSRP: $72,444

Появата на BMW 7-Series в този лист потвърждава, че колкото по-големи са те, толкоз по-трудно падат. Флагманът с четири порти от Бавария губи зашеметяващите 61,8 % от цената си приблизително за пет години, съгласно iSeeCars. Това е по-лошо от всичко от Mercedes-Benz или Audi; доказателство, че поляризиращият дизайн и най-новите технологии могат да ви отведат единствено толкоз надалеч.

3. Maserati Ghibli

 width=

Средна обезценка след пет години: 61,3 %
Средна ценова разлика от MSRP: $58,623

Maserati Ghibli споделя доста с по-големия си брат, Quattroporte, което води до сходна жестока крива на обезценка. iSeeCars откри, че Ghiblis наподобява приблизително 61,3 % от цената си след пет години. Въпреки че това е неприятна вест за купувачите на нови Ghiblis, това е страхотна вест за тези, които желаят да спестят пари от италиански седан с висока продуктивност, като купуват втора ръка.

4. BMW 5-Серия Hybrid

 width=

Средна обезценка след пет години: 58,8 %
Средна ценова разлика от MSRP: $37,975

Луксозните седани преобладават в конкуренцията за обезценяване с помощта на BMW 5-Series - по-специално хибридната версия, съгласно iSeeCars. Според данните хибридът 5-Series губи приблизително 58,8 % от цената си след пет години. Това е голям спад за това, което е относително обикновено транспортно средство, изключително съоръжение, което извлича най-хубавия пробег на гориво от гамата.

5. Cadillac Escalade ESV

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР