Амнести интернешънъл издаде основни препоръки за поставяне на правата на

...
Амнести интернешънъл издаде основни препоръки за поставяне на правата на
Коментари Харесай

Мерките срещу коронавируса да не нарушават правата на най-уязвимите, зове Амнести

" Амнести интернешънъл " издаде съществени рекомендации за слагане на правата на индивида в центъра на всички ограничения, които държавните управления в Европа подхващат за справяне с пандемията от ковид.

Те включват дейности за обезпечаване на право на здраве, гарантиране на правото на заслон и достъп до водоснабдяване и канализация, както и ограничения за отбрана на най-уязвимите публични групи.

Ограниченията на някои от главните ни права се популяризират в Европа съвсем толкоз бързо колкото и самият вирус , декларира Мари Струтерс, шеф на АИ за Европа. Тя е безапелационна, че не трябва пандемията да се употребява като предлог за дискриминация, репресии или цензура.

Организацията обръща внимание на характерните условия, в които посрещат пандемията малцинствените групи, бежанците и търсещите леговище, както и пандизчиите, и приканва държавните управления да вземат ограничения за тяхната отбрана в сходство с интернационалните си задължения за съблюдаване на правата на индивида.

От " Амнести интернешънъл " упорстват да се вземат поради и характерните опасности за дамите, девойките и децата, за които ограниченията за обществено разграничаване могат да значат изолираност в рискова среда с родственик или сътрудник принудител.

Организацията приканва държавните управления да подсигуряват, че всички ограничения за запазване на публичното здраве подхождат с техните отговорности към правата на индивида.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР