Амфитеатърът в стария град на Созопол посрещна премиерата на над

...
Амфитеатърът в стария град на Созопол посрещна премиерата на над
Коментари Харесай

Чуждестранни автори за пленера на Ангелина Недин: „Созопол“ е неповторим!

Амфитеатърът в остарелия град на Созопол посрещна премиерата на над 30 платна, резултат от креативната среща на 15 национално и международно приети живописци. Те бяха част от селекцията на осмото издание на пленера „ Созопол “ 2023, който се организира от 11 до 18 септември в „ Лили бийч резорт “ край Каваците.



„ Имам привилегията да съм родена на прелестно място и няма по какъв начин да не споделя неговото обаяние с сътрудниците ми от страната и чужбина. За мен този пленер е като жив организъм и към този момент има собствен личен живот. Мястото му е тъкмо тук и той пораства, посредством вдъхновението, което всеки един създател оставя “, сподели уредникът, участник и куратор на изложбата на годишното арт събитие е Ангелина Недин. Художничката със международно самопризнание не пропуща да сложи в центъра на своите произведения обичания си град.



„ За дългия си креативен път съм бил посетител на стотици арт салони и пленери, само че този в Созопол е несравним и слагам на върха “, показа по време на изложбата проф. Владимир Темков, създател и уредник на Международната художествена колония " Кавадарци - Михайлово ". Мнението му поддържаха проф. Халид Ал Тахмази от Кралство Бахрейн, проф. Нихат Бекери, проф. Линдита Бекири, Пламен Стефанов, Ирина Стоянова, Екатерина Раденкова, Евгения Лефтерова, Невена Лефтерова, Красимир Желев, Владимир Пенев, Николай Янакиев, Ангел Герджиков и Фоти Фотев.

През годините креативните срещи на обичаната българска художничка са посрещали едни от най-популярните създатели от няколко континента, привличайки вниманието на огромни европейски колекционери и галеристи. Всяко издание обаче уредниците надграждат с нова провокация и нови вдъхновяващи със жанр и техника посетители.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР