Американците свързват GTI с “насъскани Golf-ове, но Volkswagen е приложил

...
Американците свързват GTI с “насъскани Golf-ове, но Volkswagen е приложил
Коментари Харесай

Да се смееш ли, да плачеш ли. Новото лого и новата максимална скорост на GTI-ките

Американците свързват GTI с “насъскани ” Golf-ове, само че Volkswagen е приложил Grand Touring Injection и за редица други модели. През 2023 година към момента ще можете да се сдобиете с Polo GTI в някои елементи на света, в това число в Европа, където мъникът up! GTI беше изведен от произвеждане при започване на годината.

Поглеждайки обратно, хората от Волфсбург са имали и по-малко известни модели като Lupo GTI и Scirocco GTI. Имаше и един-единствен Passat GTI.

Въпреки че VW се насочва към неизбежното електрическо бъдеще, от компанията дадоха обещание да запазят емблематични емблеми като GTI и R в ерата на нулевите излъчвания. Ot Volkswagen загатнаха за суфикса GTX, прилаган към високопроизводителните версии на ID.4, ID.5 и към момента неизлезлия ID. Buzz миниван и хотхеч ID.3, който към този момент е изправен пред нестабилно бъдеще. 

Шефът на компанията Томас Шефер съобщи предходната година, че той може да отпадне, защото GTI и R ще продължат да се създават. Междувременно наподобява, че VW подхваща предварителни стъпки за прекосяване на GTI към електрическо задвижване.

На 25 юли VW предприе нужните правни ограничения, с цел да си обезпечи правата върху нов дизайн. Заявката за комерсиална марка в DPMA (Deutsche Patent- und Markenamt / Германско ведомство за патенти и търговски марки) демонстрира обновено лого на GTI. Докато буквите „ G “ и „ T “ наподобяват съвсем непроменени, буквата „ I “ е отстъпила място на мълния. Това е предвидима, само че готина смяна, въпреки че е малко евентуално да се реализира в близко бъдеще.

Ако използваме нашата кристална топка, електрическият Golf GTI има дребен късмет да се появи в продажба през идващите години. VW ще направи актуализация на осмото потомство на Golf в средата на цикъла през 2024 година, когато GTI може да се откаже от шестстепенната механична скоростна кутия заради по-строгите разпореждания за излъчванията.

Това значи, че фейслифтнатият модел евентуално ще се продава до по-близкия завършек на десетилетието. Пичовете от Волфсбург потвърдиха, че идващото потомство на автомобила ще бъде електрически автомобил с името Golf, тъй че разновидността на хотхеч има дребни шансове да се продава преди 2028 или 2029 година

Възможно е обаче да има електрически GTI, който да не е Golf. Представеният през март концепт ID.2all ще се материализира в сериен модел през 2025 година Той ще бъде ситуиран върху идната платформа MEB Entry, само че е прекомерно рано да се каже дали VW има намерение да даде на електрическия градски автомобил пълноценно отнасяне в жанр GTI.

За разлика от ID.3 с неговата скица на задвижване на задните колела, по-малкият хеч ще има предно ситуиран мотор, което би го направило по-подходящ за тази нова емблема.

Всъщност членът на борда на шефовете на VW за техническо развиване Кай Грюниц към този момент съобщи, че се създава по-спортно производно на готовия за произвеждане ID.2all.

Ще ви напомним, че концепцията не беше е по никакъв начин слаба, защото разполага с 223 конски сили за ускоряване от 0 до 100 км/ч за по-малко от седем секунди, по пътя към по-малко впечатляващата оптималната скорост от 160 км/ч.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР