Настроението на потребителите в САЩ се влоши в края на лятото поради опасенията за инфлацията

...
Американците се чувстваха по-песимистично настроени към икономиката през август, след
Коментари Харесай

Американците се чувстваха по-песимистично настроени към икономиката през август, след два поредни месеца на нарастващо доверие.

Индексът на потребителското доверие на Conference Board, който измерва отношението на американците към икономиката и пазара на труда, падна до 106,1 през август, което е спад от 114 през юли, обръщайки подобренията, направени през лятото.

Спадащият оптимизъм се дължи най-вече на опасенията за инфлацията. Очакванията на потребителите за икономическите условия през следващия месец рязко намаляха.

„Потребителското доверие падна през август 2023 г., изтривайки последователните увеличения през юни и юли“, каза Дана Питърсън, главен икономист в The Conference Board, в съобщение.

„Разочароващото заглавие през август отразява спадове както в текущите условия, така и в индексите на очакванията. Писмените отговори показаха, че потребителите отново са заети с нарастващите цени като цяло и по-специално за хранителните стоки и бензина.

Цените на бензина се повишиха през последните седмици и изплащането на студентски заем се възобновява през октомври, което също може да натежи върху потребителските настроения.

Тази история се развива и ще бъде актуализирана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР