Американците са наясно с трудностите, с които се сблъскват при

...
Американците са наясно с трудностите, с които се сблъскват при
Коментари Харесай

Съвет: Ако искате да живеете в къща повече от пет години, може би има смисъл да платите малко повече пари от бюджета

Американците са наясно с компликациите, с които се сблъскват при закупуването на жилище. Повече от 70% от възрастните в Съединени американски щати имат вяра, че има балон на пазара на жилища сега, а повече от половината споделят, че е неприятен миг за пазаруване на жилище, съгласно изследване измежду повече от 7000 възрастни от Momentive, написа CNBC, представени от финансовия уебсайт " Pariteni.bg ".

Цената е главен фактор, който държи евентуалните купувачи настрана – към 38% споделят, че са забавили или отменили проектите си за закупуване на жилище заради инфлацията.

През април междинната продажна цена на жилища в Съединени американски щати беше 391 200 $, което е съвсем 15% нарастване по отношение на година по-рано, съгласно данни на Националната асоциация на брокерите на недвижими парцели. В същото време лихвите по ипотечните заеми също се усилват, което значи, че купувачите със заеми също ще заплащат повече за тях, сподели Даниел Хейл, основен икономист в Realtor.com.

Това може да навреди на по-младите консуматори, както и на тези, които купуват първи парцел, съгласно Хейл. Това също по този начин значи, че да имаш лично жилище  е недостъпно за мнозина. " Това е доста конкурентен пазар за тези, които пазарят на върха на бюджета си “, сподели Питър Мъри, брокер и основен брокер в Murray & Co. Real Estate във Фредерик, Мериленд. " Има доста разочарования. "

Преди нажежения пазар на жилища на пандемията имаше елементарен профил, който представляваше покупател " А “, съгласно Брайън Коупланд, брокер в Нешвил, Тенеси. " Преди четири години покупател " А “ беше някой, който беше авансово дипломиран за заем, имаше 3% понижение и можеше да излезе този уикенд и да си купи дом “, сподели Коупланд, който също е президент на индустриалната асоциация Greater Nashville Брокери. " Сега купувачът " А “ има всички пари в брой. “

Освен това най-хубавите купувачи през днешния ден са подготвени да се откажат от оценки и инспекции и в някои случаи даже не виждат персонално къщата, която купуват, сподели той. 

Математиката на парите

Някои притежатели на жилища може да се изкушат да разширят бюджета си, с цел да закупят къща, изключително в случай че са имали месеци на търсене и наддаване.

В някои случаи може да има смисъл да разширите бюджета си, съгласно Маргерита Ченг, сертифициран финансов плановик и основен изпълнителен шеф на Blue Ocean Global Wealth в Гейтерсбърг, Мериленд.

" Има обстановки, в които съм казвала на хората, че е добре да дадат повече, само че просто разберете въздействието, което ще има върху други области от живота ви “, сподели тя. Например, може да има смисъл да платите малко повече, в случай че преместването ще понижи другите разноски или в случай че очаквате промени в метода на живот, които ще свият разноски в месечния ви бюджет. Това може да включва прекосяване от две коли към една или раждане на деца, които скоро ще влязат в държавно учебно заведение, което значи, че към този момент не плащате толкоз за грижи за деца.

С какъв брой нарастнаха парцелите в Гърция

Ако сте пресметнали бюджета си, употребявайки главната си заплата, без да включвате никакви бонуси, може също да сте в положение да си позволите повече, сподели тя. И в случай че нямате потребителски дълг, спестявате съответно за пенсиониране и имате стабилен фонд за незабавни случаи, може да има повече пространство за оживление, в сравнение с си мислите първоначално.

Времето, което очаквате да прекарате в дома, също има значение. Ако желаете да живеете в къща повече от пет години, може да има смисъл да платите малко повече в този момент. 

Кога да не надхвърляте бюджета

От друга страна, има някои обстановки, в които няма смисъл да увеличавате бюджета си за покупка на жилище. Ченг споделя, че би трябвало да се придържате към първичния си проект, в случай че заплащането на повече би затруднило приноса към други финансови цели, като икономисване за пенсиониране или погашение на дълг.

" Ако единственият метод да се случи това разпъване е, в случай че те вземат назаем от парите за старини, евентуално бих споделила, че това няма смисъл “, сподели тя.

Тя също по този начин предизвести да не влагате всичките си парични спестявания, с цел да си позволите по-скъп дом. Трябва да планирате променливи разноски като налози, застраховки и поправки.

Какво да извършите, в случай че не можете да платите повече

Купувачите, които не могат да разширят бюджета си, имат няколко благоприятни условия. " Те или стопират търсенето на дома си, или би трябвало да поправят критериите си за търсене “, сподели Мъри. Излизането от пазара за закупуване може да има смисъл за някои, които се нуждаят от повече време, с цел да спестят. Това обаче може да е и неприятна концепция - в случай че цените продължат да се повишават, може да изпаднете от пазара, сподели Коупланд. Това значи, че преосмислянето на вашите наложителни неща може да има повече смисъл. Това включва даже разглеждане на разнообразни квартали.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР