Американците би трябвало да получат преки преводи като финансова помощ

...
Американците би трябвало да получат преки преводи като финансова помощ
Коментари Харесай

Американците получават финансови преводи заради коронавируса до три седмици

Американците би трябвало да получат директни преводи като финансова помощ до три седмици, незабавно щом проектозаконът за намаляване на последствията от ковид бъде подписан, заяви през днешния ден американският финансов министър Стивън Мнучин, представен от Ройтерс.

Той разяснява също по този начин, че оповестените през днешния ден рекордни данни за седмичните молби за безработица не са съответстващи.

В изявление за Си Ен Би Си Мнучин сподели, че се надява фирмите в последна сметка още веднъж да наемат служащите и обърна внимание на други браншове като търговията с хранителни артикули, които наемат хора.

Мнучин също по този начин изрази вяра, че проектозаконът, който бе признат от Сената, бързо ще бъде утвърден и от Камарата на представителите.

Пакетът от ограничения планува погашение на помощи при безработица, помощ за лечебните заведения, поддръжка за компании и цели браншове. Освен това американските жители ще могат да получат по 1200 $, отбелязва ТАСС.

Броят на американците, подали молби за помощи при безработица, е скочил до рекордните над 3 милиона предходната седмица, оповестиха по-рано през днешния ден осведомителните организации.

Строгите ограничавания, свързани с предотвратяването на разпространението на ковид, съвсем блокираха страната, предизвиквайки вълна от съкращения, които евентуално поставят завършек на най-дълго траялия взрив на заетостта на Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс.

Седмичният брой на молбите, регистрирани от министерството на труда през днешния ден, показва най-ясното доказателство за разрушителните последствия от ковид върху стопанската система. Пандемията накара Управлението за федерален запас (УФР) да вземе изключителни ограничения, а американският Конгрес изготви пакет от тласъци за стопанската система на стойност 2 трилиона $.

Според икономистите стопанската система към този момент е в криза. Седмичните молби за помощи при безработица са най-своевременният индикатор за положението на трудовия пазар.

Първичните молби за помощи при безработица са нарастнали с 3 001 000 до 3,28 милиона с отчитане на сезонните фактори през седмицата, завършила на 21 март. Предходният връх е от 1982 година - 695 000, отбелязва министерството на труда.

Икономистите, интервюирани от Ройтерс, предвидиха, че индикаторът ще бъде на ниво един милион, само че имаше и оценки за 4 милиона.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР