Американското военно командване твърди, че два руски изтребителя Су-27 са

...
Американското военно командване твърди, че два руски изтребителя Су-27 са
Коментари Харесай

Руски изтребители Су-27 прелетяха на 30 метра от американски бомбардировач

Американското военно командване твърди, че два съветски изтребителя Су-27 са прехванали по непрофесионален и рисков метод американски бомбардировач Б-52, летящ над Черно море.

Американското командване заяви, че на 28 август бомбардировач Б-52 е провеждал рутинни интервенции над интернационалните води, когато е бил прехванат от два съветски бойни изтребителя Су-27. Те са минали няколко пъти на 30 метра от носа на американския аероплан и са лимитирали маневрите му.

От Военновъздушните сили на Съединените щати оповестиха, че сходни дейности от страна на Русия са ненужни и усилват риска от евентуални конфликти в небето. Руските сили оповестиха, че изтребителите Су-27 са доближили американския аероплан на безвредно разстояние, като задачата на интервенцията е била да не му се разреши да наруши съветската граница.

На 28 август НАТО извърши неповторимо по рода си обучение, при което шест американски бомбардировача Б-52 прелетяха единствено за ден над всички страни-членки на НАТО в Северна Америка и Европа, показвайки огромния ангажимент на Съединени американски щати към сигурността на алианса и запазването на мира. Българското военно министерство заяви за ФАКТИ , че аероплан Б-52 е прелетял над България, съпроводен от български изтребител МиГ-29.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР