Американското разузнаване проучва повече от 500 сигнала за неидентифицирани летящи

...
Американското разузнаване проучва повече от 500 сигнала за неидентифицирани летящи
Коментари Харесай

Американското разузнаване проверява 500 сигнала за НЛО

Американското разузнаване изследва повече от 500 сигнала за неидентифицирани летящи обекти (НЛО), се споделя в оповестен през вчерашния ден отчет. В него се показва, че въпреки доста от НЛО да се оказват дронове или балони, естеството на стотина остава незнайно, съобщи Франс прес.
Още по темата
След последния отчет на службата на Директора на националното разузнаване (DNI) от юни 2021 година, в който се споделяше, че към този момент са проучени 144 НЛО, е обявено за минимум 247 неидентифицирани въздушни феномени.

Към това число се прибавят 119 случая на поява на мистериозни самолети, открити в събирани в продължение на двадесет години остарели архиви. Така случаите стават общо 510, оповестява Българска телеграфна агенция.

Повечето от новите феномени са следени от водачи от американския военноморски флот и от военновъздушните сили, отбелязва американското разузнаване.

Сред тези произшествия близо 200 имат изцяло тривиално пояснение. При тях се е оказало, че става дума за балони, дронове или на замърсяване на въздуха, птици, метеорологични феномени или носени от вятъра найлонови торбички.

Други обаче нямат пояснение съгласно неповерителното обобщение на дирекцията, показано на Конгреса.

Неизяснените случаи се следят деликатно от Пентагона, американските разследващи организации и НАСА. Причината не е боязън от НЛО, а от шпионски потенциал на конкурентни страни.

" Неидентифицираните въздушни феномени не престават да съставляват риск за сигурността на въздухоплаването и евентуална опасност за събиране на разследваща информация " от противников страни, се споделя в отчета.

През юни НАСА разгласи началото на дълготрайно изследване на обекти, движещи се извънредно или доста бързо в атмосферата, за които не може да бъде открито пояснение.

Пентагонът сътвори през ноември 2021 година работа, която да се занимава със събирането и анализирането на цялата информация за НЛО поради засиления напън от Конгреса по тематиката.

Вашингтон е изключително угрижен от шпионските благоприятни условия на Китай с помощта на потреблението на дронове или други въздушни средства.

" Приемаме доста съществено отчетите за нахлувания в нашите земя, море или въздушно пространство и проучваме всяко от тях ", акцентира в изказване през вчерашния ден представителят на Пентагона военачалник Пат Райдър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР