Американското разузнаване е поставило оценката на умственото състояние на руския

...
Американското разузнаване е поставило оценката на умственото състояние на руския
Коментари Харесай

Американското разузнаване оценява умственото състояние на Путин

Американското разузнаване е сложило оценката на умственото положение на съветския президент Владимир Путин като главен приоритет през последните дни. Службите се пробват да откри по какъв начин моментното му ментално положение влия не решението му да ескалира толкоз бързо рецесия в Украйна.

Според източници на CNN, стартирани с дейностите на разузнаването, наблюденията върху умственото положение на Путин са почнали след множеството обществени спекулации, че държанието му става все по-нестабилно и ирационално. След стартиралата инвазия в Украйна предходната сряда висши американски чиновници желаеха от разследващите организации да съберат всякаква нова информация за това по какъв начин се оправя съветският водач и по какъв начин мисленето му е повлияно от ненадейно единния и корав отговор от страна на европейските страни и техните съдружници.

Американската разследваща общественост е прекарала десетилетия в профилиране на някогашния офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), който дейно ръководи Русия от 1999 година Но макар че Съединените щати имат големи институционални знания за Путин, те имат прословуто неприятен взор върху ежедневното му взимане на решения. За чиновниците на щатските служби Кремъл остава „ твърда цел “ – необикновено мъчно да се проникне посредством обичайния шпионаж.

Не е имало нова цялостна оценка, която да демонстрира съответна смяна в общото здраве на Путин, сподели американски чиновник. Службите са нащрек за опцията тактиката на съветския водач да основава неустойчивост, с цел да накара Съединени американски щати и съдружниците им да му дадат това, което желае, страхувайки се, че може да направи нещо още по-лошо.

Но неочакваният интерес на разузнаването отразява чувството измежду някои чиновници там, че вземането на решения от Путин за Украйна е нехарактерно, може би заради това, което някои предходни разследващи отчети демонстрират – че повода е продължителната изолираност по време на пандемията.

Всичко, което Съединени американски щати имат е в региона на догатките, тъй като решенията и изказванията на Путин наподобява нямат смисъл “, сподели единият източник, осведомен с последните отчети на разузнаването по тематиката. „ В продължение на десетилетия Путин е работил по много характерен образец. “

На конфиденциален брифинг за депутати в понеделник вечерта Аврил Хейнс, шеф на националното разузнаване, е споделил, че американската разследваща общественост няма добра визия за положението на мозъка на Путин, съгласно присъстващ народен представител.

Републиканският сенатор Чък Грасли от Айова, който е участвал на брифинга в Сената, удостовери, че положението на мозъка на Путин е обсъждано, само че отхвърли да даде детайлности за споделеното. Той обаче споделя, че се тревожи за метода на мислене на Путин.
Десетки необработени разследващи отчети
Разузнавателната общественост е изготвила голям брой необработени разследващи отчети от източници, до момента в който информацията за войната се излива. Един подобен отчет, публикуван до повече от дузина организации, се базира на източник, съгласно който държанието на Путин е станало „ мощно обезпокоително и непредвидимо “ единствено през последните два дни, съгласно копие, получено от CNN.

ФБР е получило информация от източник, който и преди е бил употребен и е бил доказан, съгласно която Путин е „ изразил извънреден яд “ против западните наказания, въведени в отговор на офанзивата му против Украйна, и „ усеща, че глобите са ескалирали обстановката по-бързо, в сравнение с той очакваше и оттатък това, което счита за редно. “ Кои тъкмо наказания толкоз са вбесили Путин, не е известно – тази част от отчета е редактирана.

Докладът също по този начин отбелязва, че разпространяването на точна информация за войната е извънредно лимитирано в Русия, даже за най-високите равнища на обществото.

Например, съгласно отчета доста хора с положителни връзки и със средства да изоставен Русия преди затварянето на летищата и границите са останали в страната. А това допуска, че не са знаели авансово за затварянето.

Докладът, който произлиза от ФБР, идва с някои предизвестия – в него се признава, че източникът, дал информацията на ФБР, „ може да е дал информацията, с цел да повлияе “ на вземането на решения в Съединени американски щати. С други думи, че това може да бъде осведомителна интервенция, предопределена да манипулира Съединените щати.

И чиновниците предизвестяват, че необработеното разузнаване не би трябвало да се приема за факт.

Но отчетът въпреки всичко накара други организации в администрацията на Байдън да изискат от ФБР да се свържат със своя източник за спомагателна информация.

Службата на шефа на националното разузнаване, Централно разузнавателно управление на САЩ и ФБР са отказали коментар за CNN.
Дълга история
Спекулациите за психологичното здраве на Путин започнаха, откакто той изнесе тирада в четвъртък, разказвайки изкривена, ревизионистка история, която претендираше да оправдае намесата му в Украйна. Сенатор Марко Рубио, републиканец от Флорида, туитна в петък, че Путин „ постоянно е бил палач, само че казусът му в този момент е друг и забележителен “. Вероятно той базира оценката си на отчети от разузнаването, дадени му като заместник-председател на Сенатския разследващ комитет.

Иска ми се да мога да споделя повече, само че към този момент мога да кажа, че е много явно за мнозина, че нещо не е наред с Путин “, написа Рубио. „ Би било неточност да се допусна, че Путин ще реагира по същия метод, както преди 5 години. “

За някои смелостта на Путин да нахлуе, както и неговата подразбираща се опасност да употребява нуклеарни оръжия, съставлява смяна на деликатно изчислените и надалеч по-ограничени военни акции, които той е започвал в предишното. Видеозаписи на съветския президент, който седи на десетки крачки от своите висши военни съветници по време на срещи, единствено акцентират облика на изолиран водач, настоящ единствено по лично убеждение.

До неделя някогашният дипломат в Русия Майкъл Макфол написа в Туитър, че Путин се е трансформирал и към този момент звучи „ изцяло откъснато от действителността “ и „ безкомпромисно “. Бившият шеф на Националното разузнаване Джим Клапър, който е анализатор по националната сигурност в CNN, също назова Путин „ индиферентен “ и предизвести: „ Притеснявам се за неговата заостреност и баланс “.

Други дългогодишни наблюдаващи на Путин обаче настояват, че последните дейности на съветския президент са релативно близки, до предходните оценки на разузнаването. Те означават, че съветският водач от дълго време е показал подготвеност да рискува военно проваляне в интервенции, за които Съединените щати смятаха, че нямат късмет за триумф. Дава се образец със заповедта за второ навлизане в Чечения през 1999 година – единствено три години, откакто съветските военни към този момент бяха разрушени там.

„ Това не се разграничава от всичко, което е казвал преди, той просто споделя всичко едновременно и по доста безапелационен метод. Той е подготвен да направи неописуеми неща, само че постоянно е бил подготвен да прави неописуеми неща “, сподели Бет Санър, анализатор по националната сигурност на CNN.

Путин не е вманиачен или индиферентен “, сподели Санър. „ По-скоро е мощно прочувствен сега поради това, в което се канеше да се впусне. Той беше доста, доста изолиран, което способства за това прочувствено чувство. Но аз не мисля, че е вманиачен “.

Един американски чиновник повтори тази оценка пред CNN, като твърди, че Путин работи по метод, за който от дълго време е алармирал, че е кадърен. Вместо смяна в умствената му заостреност, източникът споделя, той просто се ядосва, което прави невероятно висшите му съветници да му дават откровени оценки.

Дори неговата команда да приведе в подготвеност съветските сили за нуклеарно въздържане, не е невиждана. През 2014 година, когато Путин анексира Крим, той отново повдигна опцията да сложи нуклеарните си сили в нараснала подготвеност, което тогава, както и в този момент, извади призрака на нуклеарните оръжия.

Ядрената теория на Русия, оповестена през 2020 година, също включва нуклеарна политика за първа приложимост. Кремъл „ резервира правото си да употребява нуклеарни оръжия, в това число за попречване на ескалация на военни дейности и тяхното преустановяване при условия, които са допустими за Руската федерация и/или нейните съдружници “.

Все отново източник, осведомен с последните отчети на разузнаването по тематиката, сподели, че е „ мъчно да се стигне до умозаключение за каквато и да е убеденост във връзка с душевното положение на Путин “.

SIGINT, или „ разузнаване на сигнали “ е термин на разследващата общественост, който се отнася до прихванати връзки.

Комуникацията в действително време сред водачите на съветския кабинет “, сподели този човек, е „ доста сложна цел “.

В последна сметка този чиновник и други споделят, че разбирането на неотдавнашното държание на Путин е въпрос на разбор, а не на разузнаване. Възможно е, споделят чиновници, в никакъв случай да не получат отговор.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР