Американското правосъдно министерство започна разследване срещу Националния олимпийски комитет (НОК)

...
Американското правосъдно министерство започна разследване срещу Националния олимпийски комитет (НОК)
Коментари Харесай

Разследват НОК на САЩ за сексуално насилие

Американското правосъдно министерство стартира следствие против Националния олимпийски комитет (НОК) на Съединени американски щати и други организации в страната поради полов тормоз и финансови нарушавания, заяви в. The Wall Street Journal.
Следователи ревизират също за какво в тези организации не са взети задоволително ограничения за предварителна защита против „ насилието над малолетни ”. Сред обвинени има ръководители на спортни федерации,предаде БГНЕС.
Министерството проверява и някои чиновници на ФБР. Те ревизират по-специално по какъв начин представителите на ведомството са реагирали, откакто са получили информация за похищения против спортистки от някогашния доктор Лари Насар на женския тим на Съединени американски щати по спортна гимнастика.
От 1996 до 2015 година той е работил като доктор в университета в Мичигън, където е упражнявал въпросния тим. Той също е бил физиотерапевт на националния тим на четири Олимпийски игри. През януари 2018 година Насар е наказан за полово принуждение на затвор от 40 до 175 години. Самият той си признал за 11 гимнастички, само че показания против него бяха дали над 150 дами.
През 2017 година той към този момент бе наказан на 60 години затвор за запазване на детска порнография. Предната година в диска на компютъра му бе открит огромен списък от съответните материали.
Повече за закононарушенията на Лари Насар може да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР