Американското правителство ще закупи 1 250 000 допълнителни дози коктейл

...
Американското правителство ще закупи 1 250 000 допълнителни дози коктейл
Коментари Харесай

САЩ купуват още 1,25 млн. дози коктейл от антитела

Американското държавно управление ще закупи 1 250 000 спомагателни дози коктейл от антитела против COVID-19 на Regeneron Pharmaceuticals за към 2,63 милиарда щатски $, съобщи Reuters.

Коктейлът, композиция от моноклонални антитела (комбинация от казиривимаб и имдевимаб), беше позволен през ноември за незабавна приложимост от Американската администрация по храните и медикаментите (FDA).

Министерството на здравеопазването и обществените служби съобщи, че дозите ще бъдат доставени през първата половина на 2021 година за лекуване на нехоспитализирани, високорискови пациенти с COVID-19.

„ Тъй като случаите на COVID-19 не престават да се усилват, лекуването на хора с леки или умерени инфекции може да помогне за попречване на хоспитализации “, съобщи в изказване помощник-секретарят на HHS Робърт Кадлек.

Лечението с Regeneron, което беше обещано и на американския президент Доналд Тръмп по време на инфекцията му с COVID-19, е част от клас медикаменти, известни като моноклонални антитела, които са създадени копия на антитела, основани от човешкото тяло за битка с инфекциите.

Здравните системи споделят, че постепенно вкарват използването на антителата заради спомагателните затруднения по време на пандемията - в това число условия за бързо диагностициране и нужда от уединяване на инфекциозни пациенти.

Към днешна дата Службата на HHS на помощник-секретаря (ASPR) е отпуснала над 127 700 лечебни курса на лечението, заяви организацията във вторник.

Терапията на Regeneron евентуално ще бъде ефикасна и против новите разновидности на ковид, разпознати до момента в няколко страни, съобщи компанията по-рано тази седмица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР