Американското посолство е временно преместено от Киев в Лвов, каза

...
Американското посолство е временно преместено от Киев в Лвов, каза
Коментари Харесай

На американските дипломати наредиха да унищожат компютрите и телефоните в посолството в Киев

Американското посолство е краткотрайно преместено от Киев в Лвов, сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Медиите пишат, че Държавният департамент е разпоредил унищожаването на мрежовото съоръжение и компютрите, както и демонтирането на телефонната система на задачата.

The Wall Street Journal, базирайки се на американски източници, написа, че тези ограничения ще създадат постройката на посолството несъответствуваща за действие като дипломатическа задача, оповестява РИА Новости.

Според Блинкен, посолството се реалокира заради " доста струпване на съветски сили " покрай границата с Украйна. То " ще продължи да поддържа контакти " с държавното управление на Украйна. Блинкен сподели, че дипломатическата задача има намерение да продължи да поддържа координацията на дипломатическите старания за деескалация на обстановката.

Блинкен сподели, че американците „ чакат с неспокойствие да върнат чиновниците в посолството “ в Киев „ незабавно щом изискванията разрешат “. Той увери, че Съединени американски щати не престават да поставят " откровени старания за реализиране на дипломатическо решение " на обстановката. Според него „ пътят към дипломацията остава действителен, в случай че Русия реши да си сътрудничи добросъвестно “, оповестява ТАСС.

Той счита преместването на посолството за " оправдана защитна мярка ", която " по никакъв метод не подкопава " уговорката на Съединени американски щати към Украйна. Блинкен твърди, че задължението на Вашингтон към „ суверенитета и териториалната целокупност на Украйна е непреклонен “. В същото време шефът на Държавния департамент прикани всички американци краткотрайно да изоставен Украйна.

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс увери, че решението за пренасяне на американското посолство в Украйна от Киев в Лвов не е обвързвано със закани против американски дипломати. Прайс сподели, че краткотрайно и.д. посоланик на Съединени американски щати в Украйна Кристина Куин и множеството от останалите чиновници на посолството в страната към този момент са в Лвов.

На въпрос дали информацията за унищожаването на компютрите и телефонната система е вярна, представителят на Държавния департамент уточни, че в такива случаи са планувани избрани процедури, само че не посочи кои. Прайс изрази убеденост, че чиновниците на посолството в Лвов ще бъдат в сигурност и ще продължат да работят с украинските управляващи.

Припомняме, медиите оповестиха, че посланикът и други американски дипломати се местят от Киев в Лвов. Съединените щати със своите изказвания и дейности, ориентирани към основаване на усещането, че Русия сякаш приготвя инвазия, провокираха суматоха в Украйна. В резултат на това 12,5 милиарда $ бяха изтеглени от страната, тя беше на ръба на финансов колапс, въздушният трафик с Украйна стартира да се лимитира, украински олигарси, предприемачи и депутати напуснаха страната с чартърни полети.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР