Американското подразделение на Kia обяви, че флагманското SUV пазарно предложение

...
Американското подразделение на Kia обяви, че флагманското SUV пазарно предложение
Коментари Харесай

EV9: Електрическият флагман на Kia на цена от 54 900 долара в САЩ

Американското поделение на Kia разгласи, че флагманското SUV пазарно предложение на марката- EV9, е налично за поръчка, като цената му стартира от 54 900 щатски $.

Първите доставки на EV9 към клиенти се чакат да бъдат осъществени през последното тримесечие на тази година, като в началото електрическите автомобили ще бъдат внасяни от Корея. От 2024 година, производството на модела ще бъде разширено с такова на локално равнище в Уест Пойнт, Джорджия.

Подобно на EV6, Kia EV9 е създадена въз основата на специфичната световна платформа за електрически автомобили E-GMP (Electric Global Modular Platform) на марката, а базовата й версия дава обещание опция за превозването на до седем индивида, електромотор с мощ от 215 конски сили и задвижващи задни колела.

Подобно на EV6, е създаден въз основата на модулната платформа за електрически автомобили E-GMP (Electric-Global Modular Platform), при която е интегрирана система за ултрабързо (800V) зареждане. При оптимална зарядна инфраструктура, батерията на модела (99.8 kWh) може да бъде дозаредена за нов пробег от 239 километра единствено за 15 минути.

EV9 се предлага в две съществени версии- със задно задвижване и свободен пробег от до 541 километра, и с два електромотора за задвижване на четирите колела и самостоятелност от 497 километра.

Новият EV9 е оборудван и с двупосочна функционалност за зареждане, което значи, че бъдещите притежатели ще могат освен да зареждат своя електрически автомобил благодарение на стенен заряден модул (wallbox) или социална зарядна станция, само че могат да употребяват съхранената в акумулаторната батерия на автомобила сила за зареждане на разнообразни електрически уреди.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР