Американското министерство на отбраната съобщи в неделя, че различни правителствени

...
Американското министерство на отбраната съобщи в неделя, че различни правителствени
Коментари Харесай

Пентагонът оценява последствията от изтичането на класифицираните документи

Американското министерство на защитата заяви в неделя, че разнообразни държавни служби със взаимни старания вършат оценка на следствията, които изтеклите секретни разследващи документи през последните дни могат да имат върху националната сигурност на Съединени американски щати и съдружниците, и сътрудниците им, заяви Ройтерс.

" Министерството на защитата продължава да прави обзор и оценка на достоверността на фотографираните документи, които циркулират в обществените медии и наподобява, че съдържат сензитивна и строго секретна информация ", се споделя в известието.

През предходната седмица в обществените мрежи, се появиха копия на хипотетични секретни документи, за които се твърди, че съдържат военни секрети на Съединени американски щати, свързани с Украйна, Китай и Близкия изток .

Според специалисти по сигурността и американски държавни източници, представени от Ройтерс, се подозира, че източникът на документите може да е в Съединени американски щати . Американските управляващи не са изключили опцията зад приключването на информацията да стоят и проруски детайли . Смята се, че това е един от най-сериозните пробиви в американската сигурност от публикуването на над 700 хиляди документа от Уикилийкс през 2013 година

Двама американски представители са споделили пред организацията в неделя, че не изключват документите да са били манипулирани , с цел да заблудят следователите за произхода си или с цел да разпространят погрешна информация, която може да навреди на ползите на Съединени американски щати в сигурността.

Breaking News: Classified documents detailing secret U.S. and NATO plans for aiding Ukraine in an offensive were leaked on social media, U.S. officials said.
— The New York Times (@nytimes)
Един от документите, датиращ от 23 февруари и маркиран с гриф " Секретно ", разказва в детайли по какъв начин противовъздушната система С-300 на Украйна ще бъде изчерпана до 2 май при сегашния ритъм на приложимост. Подобна строго охранявана информация може да бъде от огромна изгода на съветските сили и Украйна разгласи, че президентът Зеленски и високопоставени чиновници в областта на сигурността са се срещнали в петък, с цел да обсъдят способи да предотвратят приключването на данни.

В различен документ с гриф " Строго секретно ", съдържащ разследваща информация на Централно разузнавателно управление на САЩ от 1 март, се споделя, че израелското разузнаване Мосад предизвиква митингите против проектите на премиера Бенямин Нетаняху да ускори контрола над Върховния съд. Доколкото в сведението написа, че информацията е пристигнала по разследващи канали, това би означавало, че Съединени американски щати са шпионирали един от най-важните си съдружници в Близкия изток . Нетаняху изрично отхвърли изказванията в документа, които дефинира като " погрешни и без каквато и да било основа ".

В един от оповестените документи се съдържат вътрешни диалози на южнокорейски представители, които дискутират натиска на Съединени американски щати върху Сеул да даде въоръжение на Украйна и политиката на Южна Корея да не прави това, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според двама, поискали анонимност американски представители, документите демонстрират обстановка отпреди повече от месец и не съдържат последните разследващи оценки на Пентагона.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР