Американското министерство на финансите наложи санкции на пет юридически и

...
Американското министерство на финансите наложи санкции на пет юридически и
Коментари Харесай

САЩ наложиха нови санкции заради химическото оръжие на Сирия

Американското министерство на финансите наложи наказания на пет юридически и осем физически лица, свързани с програмата за химическо оръжие на Сирия, заяви министерството, представено от " Ройтерс ".

Санкционираните физически и юридически лица са играели извънредно значима роля в мрежа, която купувала електроника за потребностите на сирийската конструкция, разработваща оръжията, уточни ведомството.

" Ужасяващата приложимост от Сирия на химически оръжия, в това число офанзивите против почтени дами и деца, остави трайни следи в нашето схващане ", съобщи американският заместник-министър на финансите по въпросите на битката с тероризма Сигъл Манделкър.

" Днес е продължението на нашата акция да спрем безмилостните набези на режима на Асад, като нападаме логистичните мрежи, подкрепили програмата на режима за химическо оръжие ", добави заместник-министърът.

Съединени американски щати са координирали глобите с Франция, която по-рано тази седмицата възобнови заледяване на активите на 24 организации и лица за поддръжка към сирийката конструкция. Сред засегнатите е ливанската компания за електроника Electronics Katrangi Trading (EKT), която съгласно Вашингтон е главен снабдител.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР