Американското издание Bloomberg допусна огромен гаф, съобщавайки, че Русия е

...
Американското издание Bloomberg допусна огромен гаф, съобщавайки, че Русия е
Коментари Харесай

Bloomberg съобщи, че Русия е нахлула в Украйна

Американското издание Bloomberg позволи голям гаф, съобщавайки, че Русия е нахлула в Украйна. По-късно публицистичният екип се извини за позволената неточност и заяви, че „ проверява случая”.

Фалшивата вест беше оповестена на уеб страницата на фона на голямото напрежение в Източна Европа поради скупчването на огромен брой съветски войски покрай Украйна. Олга Лаутман – анализатор с фокус върху протичащото се в Русия и Украйна – съобщи, че тази вест е стояла като изключителна минимум 30 минути на уеб страницата на Bloomberg.

Bloomberg разгласи по-късно, че по нехайство е било пуснато авансово квалифицирано заглавие. „ Подготвяме заглавия за доста сюжети и заглавието „ Русия нахлу в Украйна “ беше оповестено по нехайство на нашия уеб страница. Дълбоко съжаляваме за грешката. Заглавието е отстранено и ние проверяваме причината”, оповестиха от Bloomberg.

Докато Кремъл твърди, че няма желание да атакува още веднъж Украйна, западните страни сигнализират, че съветската войска е в бойна говотност за инвазия. „ Ню Йорк Таймс” написа, че минимум 130 000 съветски бойци са ситуирани до Украйна. Струпване има и в окупирания полуостров Крим, както и в Беларус. Американските служби оповестиха, че Русия възнамерява да разиграе изфабрикувани офанзиви от украинската войска или разузнаване като предлог за навлизане в Украйна, и добави, че сходен вероятен вид включва и снимане на агитационен видеоклип.

. care to explain this breaking news? Wth
— Olga Lautman (@OlgaNYC1211)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР