Американското финансово министерство поиска от Сената да разшири правомощията на

...
Американското финансово министерство поиска от Сената да разшири правомощията на
Коментари Харесай

САЩ обмислят разширяване на санкциите срещу криптоборсите


Американското финансово министерство изиска от Сената да разшири пълномощията на отдела за налагане на вторични наказания против задгранични участници на крипто пазара, в това число крипто тържища, оповестява Bloombergа.

Заместник-началникът на отдела показва, че интервенциите с криптовалута от ден на ден се употребяват от радикални ислямиски, както и от Северна Корея и Русия.
Нашият проблем е, че нарушителите от ден на ден намират способи да скрият самоличността си и да реалокират запаси, употребявайки виртуална валута “, сподели заместник-министърът на финансите Уоли Адейемо в тирада преди чуване в Сената.

Министерството на финансите желае да му бъде позволено да постанова вторични наказания против основни играчи на пазара на цифрови активи и задграничните крипто тържища, в случай че вредят на националната сигурност на Съединени американски щати. Представител на Министерството на финансите на Съединени американски щати има вяра, че опцията за въвеждане на вторични наказания против крипто тържищата ще направи допустимо по-ефективната битка с прането на пари и финансирането на тероризма. Министерството на финансите на Съединени американски щати показва, че виртуалните валути са станали „ нечувствителни “ към обичайните принадлежности за надзор, които се ползват към банковите заплащания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР