Американското Федерално бюро за разследване (ФБР) е имало сведения в

...
Американското Федерално бюро за разследване (ФБР) е имало сведения в
Коментари Харесай

ФБР призна: Хитлер може да е избягал в Аржентина

Американското Федерално бюро за следствие (ФБР) е имало сведения в средата на предишния век, че Хитлер е избягал в Аржентина, излиза наяве от разкрити документи на ведомството.

Независимо от получените от сътрудниците сведения, шефът на спецслужбите Джон Едгар Хувър решил да не организира особено следствие, тъй като решил, че доказателствата не са задоволителни, оповестяват международните организации.

Сведенията на ФБР датират от 21 септември 1945 година и в тях се твърди, че Хитлер е избягал с подводница в Аржентина в края на Втората международна война.

Според формалната информация обаче фюрерът е бил мъртъв от 5 месеца. На 30 април водачът на нацистите поставя завършек на живота си в бункер в Берлин дружно с жена си Ева Браун.

В документ на ФБР се показва, че в действителност националсоциалистът е дошъл в Аржентина две седмици и половина откакто Берлин е високомерен от Червената войска. Той бил придружаван от към 50 висши представители на нацисткия режим и членове на фамилиите им, които били стоварени на брега на латиноамериканската страна и по-късно траяли пътя си с коне.

Въпреки разсекретяването на документите и качването им на уеб страницата на ФБР огромна част от тях не могат да бъдат прочетени, защото пасажи са зачертани.

В продължение на десетилетия легендата за сполучливото бягство на Хитлер се употребява с огромен триумф измежду феновете на тайни теории. Според тях след разгрома на Третия райх фюрерът дълги години е живял удобно и умерено в Аржентина под непознато име и изменена осанка и под надзора на режима на Хуан Перон. Той починал в дълбока напреднала възраст.

В досието на ФБР има документ, който удостоверява, че Хитлер е живял в ранчо в подножието на Андите. То е съпроводено даже от негова фотография без мустаци.

Други разкрити документи демонстрират, че шефът на ведомството Хувър мощно се е съмнявал във опцията фюрерът да е оживял и предпочитал да не губи време в следствие. Всички налични сведения били предадени за инспекция на военното разузнаване.

Властите в Съюз на съветските социалистически републики пък настояват, че останките на най-големия военнопрестъпник на XX век са били унищожени през 1970 година по предложение на тогавашния началник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Юрий Андропов, с цел да не се трансформира мястото на погребението му в сборище на неонацисти.

Известно е, че редица фигури от обкръжението на Хитлер в действителност намират леговище в Аржентина. Сред тях е и злокобният доктор Йозеф Менгеле, прочул се с опитите си с концлагеристи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР