Американско изследване ни разбули мистерията в кои от всекидневните хранителни

...
Американско изследване ни разбули мистерията в кои от всекидневните хранителни
Коментари Харесай

Седемте най-солени храни

Американско проучване ни разбули мистерията в кои от всекидневните хранителни артикули, които консумираме, има най-вече сол. Всъщност ние считаме, че се пазим, като заобикаляме да си солим изключително ястията. Похапвайки обаче някакви солени храни се оказва, че тези артикули, които консумираме съвсем всеки ден, ни хранят с доста повече от така наречен бяла отрова, в сравнение с тези, които сме лимитирали в името на здравето си.

1. Макарони – кой не обича макаронени произведения – подобаващи са за закуска, за вечеря, към тях нормално има и сосове. При макаронените произведения, солта е към 1 г на половин пакет.

2. Супи – преди всеки да е зацъкал укорително с език, дано уточним, че става дума за супи, които си поръчваме в заведения или пък за тези подготвени супи в пакетчета. Домашната чорба въобще не влиза в тази ранглиста.

3. Сирена – в обичания на италианците пармезан се съдържа доста сол – на 10 с.л 850 мг сол. Родната извара също е доста „ богата ” на сол – цели 918 мг в 1 ч.ч. От сирената, съгласно проучването, минимум сол съдържа и надлежно е най-полезно, сирене чедър.

 Видове сирена

4. Кренвирши, шунка, салами – солта в тези артикули е съвсем съществена фалшификация, с цел да не се скапват бързо. Ако си хапнете шест късчета колбас (колкото се поставят по принцип на сандвичи), ще премиите организма си е 1.13 г сол.

 Сол

5. „ Fast food ” или Бърза закуска – знаете, че тези храни са обичани на американците, а напоследък и у нас станаха шлагер. Всички кашкавали и сиренца, с които покриват сандвича ви, другите сосове – всичко това може да донесе на организма ви до 4 г сол.

6. Пица – друго обичано американско ядене, в което съгласно проучването, в случай че изядете огромна пица, то значи ще усвоите 5 г сол.

7. Хляб – това е може би най-купувания артикул в класацията. Във всички тестени произведения се съдържа огромно количество сол. По горните данни за саламите и пицата, са измерени без в тях (сандвичите и тесто) да се прибавя и солта от хляба.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР