Американският военнослужещ Боуи Бъргдал, признал се за виновен по обвинение

...
Американският военнослужещ Боуи Бъргдал, признал се за виновен по обвинение
Коментари Харесай

Обвинен за дезертьорство в Афганистан американски военен отърва затвора

Американският военнослужещ Боуи Бъргдал, признал се за отговорен по обвиняване в дезертьорство от поста си в база в Афганистан, беше уволнен с отнемане от права и привилегии, само че няма да бъде лишаван от независимост, съобщи военният съд, представен от ДПА.

Делото се гледаше във Форт Браг, щата Северна Каролина. Съдебен представител съобщи, че съдът е постановил също сержант Бъргдал да бъде разжалван в редови войник и идващите 10 месеца да заплаща санкция в размер на 1000 $ от заплатата си.

Уволнение с отнемане от права и привилегии е наказването, което са желали юристите му, както се твърди в медийни известия. Те поискали благосклонност от съдията, тъй като по думите им той имал недиагностицирано преди този момент психическо заболяване.

Прокуратурата искаше 14-годишна присъда отнемане от независимост.

През 2009 година Бъргдал беше покорен от талибаните в Афганистан, откакто напуснал поста си, а през 2014 година беше освободен в границите на замяна на пленници, която по това време провокира дискусия.

Правителството на Обама се съгласи да замени за него петима талибани от пандиза в Гуантанамо.

На 16 октомври Бъргдал се призна за отговорен по обвиняванията в дезертиране и неприемливо държание пред лицето на врага.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп дефинира решението на съда като "позор ", съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР