Американският военен щаб в Европа настоява ВМС на САЩ да

...
Американският военен щаб в Европа настоява ВМС на САЩ да
Коментари Харесай

ВМС на САЩ трупат разрушители в Европа

Американският боен щаб в Европа упорства Военноморски сили на Съединени американски щати да дават повече военни кораби и наподобява печели разногласието. Европейското командване на Съединени американски щати скоро може да добави два мощни разрушителя към четирите, с които разполага сега, оповестява The National Interest.

Допълнителните кораби биха могли да оказват помощ за възпирането на Русия.

Дебатът визира военноморските сили на Европейското командване на Съединени американски щати в Рота, Испания. Администрацията на тогавашните Съединени американски щати Президентът Барак Обама през 2010 година се съгласи да изпрати четири разрушителя с управляеми ракети от клас Арли Бърк в Рота като част от съглашение с НАТО за разширение на защитата на Съединени американски щати от балистични ракети в цяла Европа.

Четирите DDG от клас Бърк, USS Carney, USS Donald Cook, USS Ross и USS Porter дойдоха през 2015 година
 Столтенберг желае противопоставяне на Русия в Средиземно море
Столтенберг желае противопоставяне на Русия в Средиземно море

Всички страни от НАТО би трябвало да работят дружно

Въведени в употреба през 90-те години на предишния век, четирите кораба с водоизместимост от 9 000 тона са едни от по-старите от близо 70-те такива кораба на работа в Съединени американски щати . Но със своите бойни системи Aegis и близо 100 ракети SM-2, SM-3, SM-6 и Tomahawk , те към момента са измежду най-мощните военни кораби в света . И те са измежду дребното военни кораби, които могат да смъкват балистични ракети по време на полет .

Идеята е основаните в Рота разрушители малко или доста да плават в кръг в Средиземно море, подготвени да смъкват ирански ракети. Но нашествието на Русия в Украйна през 2014 година промени тяхното разполагане .

Европейското командване, заредено с милиарди долари от фонда на Европейската самодейност за въздържане на Конгреса, е разположило корабите в европейски води, в това число в напрегнати круизи през Черно море , където съветските кораби, самолети и подводници съставляват огромна опасност .
 Британски и френски самолетоносачи основават мощна експедиционна армада
Британски и френски самолетоносачи основават мощна експедиционна армада

Обединяват ударни групи в Средиземно море, а по-късно може да се демонстрира сила и в Южнокитайско море

Но командването желае още кораби . През април 2019 година генералът от Военновъздушни сили на Съединени американски щати Тод Уолтърс, тогава пълководец на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа и Военновъздушни сили в Африка, настоя за повече огнева мощност за 67 000 бойци на командването.

" Винаги желаете да стреляте по-бързо, постоянно желаете да стреляте по-точно и постоянно желаете да стреляте по-дълго ", сподели Уолтърс, който през май 2019 година стана пълководец на Европейското командване .

За тази цел американската войска стартира да трансферира някои тежки сили, в това число дългообхватни ракетни установки, назад в Европа . Уолтърс също желае още кораби.
 Русия разположи нуклеарни бомбардировачи в авиобаза
Русия разположи нуклеарни бомбардировачи в авиобаза " Хмеймим " в Сирия

За учения в нови географски региони над Средиземно море

" Тези две спомагателни DDG ще ни дадат опция да продължим да подобряваме способността си да получаваме индикации и предизвестия в евентуалното бойно пространство и също по този начин фрапантно да подобрят способността за по-добро командване и надзор ", сподели Уолтърс пред комисията по въоръжените сили на Сената на Съединени американски щати през февруари 2020 година

И наподобява, че Конгресът е отворен за концепцията . Сенаторите Джим Инхоф и Роджър Уикър и двамата членове на комисията по въоръжените сили на Сената, поддържат този ход.

Но някои ръководители на Военноморски сили се опълчват на преместването на повече кораби в Испания. През 2018 година адм. Фил Дейвидсън, тогава шеф на командването на флотилията, се оплака, че корабите на Рота са взели запаси от главните сили на Военноморски сили , които се разполагат от Съединените щати, нормално като част от ударни групи на самолетоносачи .
 Путин съзря съществено предизвикателство за Русия в ученията на НАТО в Черно море
Путин съзря съществено предизвикателство за Русия в ученията на НАТО в Черно море

Черно море се трансформира в гореща точка в връзките сред Русия и Запада

Дейвидсън наподобява изключително неудовлетворен от нуждата от надграждане на четири спомагателни кораба като облекчение за корабите, които към този момент са в Испания. Флотът възнамерява да изпрати " Карни ", " Доналд Кук ", " Рос " и " Портър " назад в Съединените щати за възобновяване и преоборудване , като в същото време ги размени с най-малко четири други, които носят най-нов програмен продукт и хардуер.

" Мога да ви кажа, че четирите кораба, които би трябвало да се изпратя, към този момент ги изтегляме от ударни групи, с цел да се направи нужната им рационализация ", сподели Дейвидсън. " Тогава ще изтеглим четирите кораба вкъщи, които тогава ще изискват наличност за докинг и известна рационализация ".

Едно скорошно изследване може да помогне на военни водачи и законодатели да разрешат разногласието . Калифорнийският мозъчен концерн RAND в изследване от февруари 2020 година твърди, че разгърнатите напред сили, които чакат покрай евентуална конфликтна зона, са по-добри във възпирането на война , в сравнение с силите, които идват, когато рецесията към този момент ескалира.

Ако флотът желае да спре Русия, би трябвало да остави толкоз разрушители в Европа, колкото може да си разреши .
 Столтенберг: НАТО чака Германия да остане в шерването на нуклеарни оръжия
Столтенберг: НАТО чака Германия да остане в шерването на нуклеарни оръжия

Относно нуклеарните бомби на Съединени американски щати в Германия, които при рецесия се пускат от Луфтвафе
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР