Американският вицепрезидент Майк Пенс обяви в Япония след среща с

...
Американският вицепрезидент Майк Пенс обяви в Япония след среща с
Коментари Харесай

Пенс: САЩ ще наложи най-строгите си санкции срещу Северна Корея досега

Американският вицепрезидент Майк Пенс разгласи в Япония след среща с японския министър-председател Шиндзо Абе, че Съединени американски щати приготвят нови строги и нападателни наказания против Северна Корея, съобщи Ройтерс. Те целят да убедят КНДР да изостави нуклеарната и ракетната си стратегия:

Ще продължим да ускоряваме акцията си за напън до момента в който Северна Корея не предприеме съответни стъпки за цялостна, удотстоверима и необратима денуклеаризация. За тази цел Съединени американски щати скоро ще показват най-суровите и нападателни стопански наказания против Северна Корея. Ще продължим да изолираме Северна Корея до момента в който не се откаже от нуклеарната и балистичната си стратегия един път за постоянно.

Пенс повтори, че " всички разновидности са на масата " по отношение на позицията на Вашингтон за справяне със Северна Корея. Пенс е в Япония на път за Южна Корея, където води американската делегация на зимните Олимпийски игри в Пьончан. На взаимна конференция японският министър председател Шиндзо Абе съобщи, че Съединени американски щати и Япония са на 100 % дружно:

Отново удостоверяваме, че Съединени американски щати и Япония са на 100 % дружно. Оценяваме разговора сред Южна и Северна Корея за триумфа на зимните олимпийски игри в Пьончан. Но въпреки това би трябвало ясно да отчетем обстоятелството, че Северна Корея продължава настойчиво да работи по нуклеарната и ракетната си стратегия.

Абе означи също, че на следващия ден се чака огромен боен церемониал в Пхенян.

Междувременно организация Ройтерс заяви, че съветски и севернокорейски дипломати са разискали връзките си, както и обстановката на Корейския полуостров, на среща в Москва.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР