Американският вестник The Washington Post (WP), цитирайки висши украински правителствени

...
Американският вестник The Washington Post (WP), цитирайки висши украински правителствени
Коментари Харесай

Първите украински пилоти на F-16 ще бъдат готови след година

Американският вестник The Washington Post (WP), цитирайки висши украински държавни и военни чиновници, написа, че първата група от шестима украински водачи - към половината от ескадрилата - няма да може да приключи образованието си за пилотиране на F-16 по-рано от идващото лято .

Стартът на образованието беше отлаган няколко пъти, написа вестникът. Въпреки че водачите към този момент владеят британски, двама украински чиновници споделят, че те ще би трябвало да преминат четиримесечен курс по британски в Обединеното кралство , с цел да научат терминологията на реактивните изтребители. Това образование ще се организира взаимно с наземния личен състав, който може да владее и по-слабо британски - съгласно украински чиновници Дания е поискала да образова целия личен състав, а освен водачите, написа WP. Министерството на защитата на Дания отхвърли коментар.

И заради това, съгласно украински чиновници, тя отсрочва началото на бойната подготовка, която се чака да отнеме шест месеца, до януари. Втора група с почти същия размер ще бъде подготвена след шест месеца или към края на идната година.
 Клаус Йоханис: Обучението на F-16 може да стартира през август
Клаус Йоханис: Обучението на F-16 може да стартира през август

Той акцентира, че този план ще бъде дълготраен

" Това се назовава отсрочване ", сподели украински чиновник. И двамата украински чиновници споделиха, че не желаят да бъдат прекомерно сериозни към своите американски и европейски сътрудници от боязън да не наподобяват неблагодарни.

Първоначално беше планувано образованието на украински водачи на F-16 да стартира през август, само че на 1 август Си Ен Ен заяви, че Съединени американски щати към момента не са одобрили проекта за образование. Също по този начин остава неразбираемо кои страни ще дават F-16 за образование и за самата Украйна след привършване на образованието . Седмица по-късно, че Джо Байдън е " дал зелена светлина за разрешаване и поддръжка на образованието ".

Украинските управляващи упорстват Киев да получи бойни самолети западен модел допустимо най-скоро. Но американски чиновници не имат вяра, че сходни самолети могат да оказват помощ на сегашната украинска контраатака.
 Чехия подарява симулатори на F-16 за украинските водачи
Чехия подарява симулатори на F-16 за украинските водачи

Зеленски даже тества комплекса на практика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР