Американският университет в България (АУБ) удостои управляващия директор на Международния

...
Американският университет в България (АУБ) удостои управляващия директор на Международния
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева стана доктор хонорис кауза на АУБ

Американският университет в България (АУБ) удостои ръководещия шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева с почетното звание " Доктор хонорис идея на гала в сряда в Благоевград.

Признанието е за нейната основна филантропична активност, за трайния ѝ принос към идеята на образованието и дейната ѝ работа в региона на интернационалното съдействие.

" Приемам това звание с горделивост и примирение ", сподели Георгиева. " Да инвестираш в хората и да изграждаш човешкия капитал е в основата на мощната стопанска система и съм уверена, че непрекъснатият ангажимент на университета към етично водачество и качествено обучение ще даде опция на неговите студенти да порастват, да се възползват от нови благоприятни условия и да бъдат мощ за положително в света ", добави тя.

" Удостояването с почетна степен е рядко и особено събитие в живота на всеки университет. В АУБ това не се случва всяка година. Несъмнено доктор Георгиева е водач, който в кариерата си е отстоявал най-високите полезности, полезности, които ние в АУБ също споделяме. Тя служи на своята страна и на света посредством забележителните си достижения в региона на филантропичната помощ, етичното водачество, равенството сред половете, екологията – в случай че би трябвало да назовем единствено някои от тях ", сподели на собствен ред Дейвид Евънс, президент на образователното заведение.

След формалната гала Георгиева показа със студентите опита си в Международния валутен фонд, Световната банка и Европейската комисия. Тя приказва с тях и за икономическото възобновяване и постигането на финансова непоклатимост на страните по света, битката с климатичните промени и превъзмогването на компликациите, породени от пандемията, оповестиха от университета.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР