Американският университет в България (АУБ) и дирекция Социални дейности“ към

...
Американският университет в България (АУБ) и дирекция Социални дейности“ към
Коментари Харесай

Американският университет и Община Благоевград организират серия от семинари в помощ на хората, които се грижат за лица с деменция

Американският университет в България (АУБ) и дирекция „ Социални действия “ към Община Благоевград създадоха взаимно два обучителни семинара предопределени особено за потребностите на личния състав в Дом за пълнолетни лица с деменция  в с. Падеш, община Благоевград.

За да могат всички искащи да се включат, семинарите, озаглавени „ Повишаване на качеството на живот, когнитивното действие и връзката на лица с деменция ”, ще се организират в два поредни понеделника: първият на 4 и 11 април, а вторият на 9 и 16 май. Семинарите ще се водят от проф. Феликс Диаз, който преподава логика на психиката в АУБ.

Проф. Диаз, благодарение на други преподаватели от университета, сега създава и справочник за лица, които се грижат за хора с деменция. Наръчникът ще бъде оповестен до края на годината и ще бъде наличен гратис, както в дигитален формат, по този начин и отпечатан на хартия.

Финансирането на плана се реализира отчасти от мрежата на университетите „ Отворено общество ”, от община Благоевград и от преподаватели, студенти и чиновници на АУБ.

Семинарите в началото са създадени в съдействие с асоциация „ Алцхаймер България “ и през юли/август 2021 година се организират в общините Тополовград, Свиленград и Гоце Делчев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР