Американският телевизионен канал CBS News обяви новия си документален филм

...
Американският телевизионен канал CBS News обяви новия си документален филм
Коментари Харесай

Американската телевизия CBS News коригира свой документален филм как 70% от западната военна помощ „изчезва“ на границата с Украйна

Американският ефирен канал CBS News разгласи новия си документален филм Arming Ukraine. От представянето на кино лентата в Туитър ясно се вижда задачата на създателите: да привлекат вниманието към обстоятелството, че от голямото количество оръжия, доставени от Запада, на първо място от Съединени американски щати на Украйна, единствено 30 % стига до страната. А останалите 70 " изчезват " по незнаен метод. Промото беше свалено от малкия екран, а филмът ще бъде " освежен ", споделя съветският вестник

We removed a tweet promoting our recent doc, " Arming Ukraine, " which quoted the founder of the nonprofit Blue-Yellow, Jonas Ohman`s assessment in late April that only around 30% of aid was reaching the front lines in Ukraine.
— CBS News (@CBSNews)

Но шумът към този момент потегли. Освен това в показаните фрагменти има връзки към западни специалисти. Бившият пълководец на специфичните сили на морската пехота на Съединени американски щати полковник Андрю Милбърн да вземем за пример твърди, че откакто военните доставки пресичат границата с Украйна, Съединени американски щати, губят надзор над тях. За да се поправя обстановката, той предлага да се сътвори специфична система за надзор. А представителят на Amnesty International Донатела Ровера напомни какво се случи със западните оръжия в други райони на света: „ Видяхме какъв брой оръжия пристигнаха през 2003 година по време на водената от Съединени американски щати инвазия в Ирак, а по-късно пристигна 2014 година, когато ISIS завладя по-голямата част от страната и огромни ресурси от оръжия, предопределени за иракските сили... Съвсем неотдавна видяхме същата обстановка в Афганистан “, добавя изданието.

CBS News выпустили фильм " Вооружая Украину " — о том, по какъв начин только 30% поставляемого оружия доходит до конечной цели

Судя по всему, американская компания кому-то не угодила, потому что след това выпуска анонса фильма, компания удалила твит, в котором цитировалась оценка създателя
— Vasilisa (@Vasilisa_2_0)

Доставката на американско оръжие на Киев беше разкритикувана като машинация и от две конгресменки, които непосредствено написаха за това на страниците си в обществените мрежи. Мащабът на измамата може да си визиите, в случай че си припомните, че Конгресът на Съединени американски щати неотдавна утвърди пакет от близо 40 милиарда $ помощ за Украйна. И надали обвиняванията против украинските военни и управляващи ще звучат безапелационно - те споделят, че продават оръжие, а Западът го предава на границата с чисти ръце. Ако, както се споделя в такива случаи, обстоятелствата се потвърдят и 70 % от военната помощ се " изпари ", тогава и двете страни би трябвало да отговорят, написа „ Комсомолская истина “.

Основателни са опасенията, че откраднатите оръжия ще попаднат в ръцете на екстремисти в разнообразни райони на света, в това число Европа, и ще се трансфорат в сериозна опасност за сигурността, само че това не е всичко. Говорител на Amnesty International предизвести във кино лентата на CBS, че всички оръжия, които Съединените щати са доставяли в Ирак и Афганистан, са се озовали при американски съперници. Тоест Западът към този момент изцяло позволява опцията да загуби Украйна, за което до неотдавна беше неразрешено даже да се загатва. Сега допустимо ли е, пита изданието.

Вестникът напомня и неотдавнашният отчет на Amnesty International, в който се твърди, че украинските войски нарушават разпоредбите на войната, крият се зад „ човешки щит “ ​​от цивилни и оборудват позициите си в учебни заведения и лечебни заведения. Тази правозащитна организация ни е прекомерно позната. И ето ти - Киев към този момент прикани за следствие на " тайните връзки " на Amnesty International с Кремъл. Но обърнете внимание: западните правозащитници, откакто видяха бурна реакция на отчета си, излязоха с изказване, в което се споделя, че „ съжаляваме за болката, породена от отчета “, само че „ не отхвърляме заключенията “.

Филмът на CBS и отчетът на Amnesty International към този момент се поясняват по този метод от западни коментатори - като признаци за интензивно подготвяща се промяна на курса във връзка с събитията в Украйна. Придържането на Запада към правилата в поддръжка на " украинската народна власт " е прекомерно скъпо, а в случай че се вгледате, репутацията на Незалежная и нейните воини е доста съмнителна. А и в Съединени американски щати, и в Европа, се натрупаха толкоз доста проблеми. Информационният фокус е ловко отклонен от " героичния " Киев, а и тайванските пристрастености се разгарят, разяснява " Комсомолская истина ".

С дневен ред, в който войната с Русия в Украйна е преди всичко, западните политици, без значение дали оттатък Океана или на континента, несъмнено няма да завоюват идните избори. Така че би трябвало да създадем корекции: да отворим очите на електората за мащаба на измамите с доставките на оръжие за Киев, да признаем, че въоръжените сили на Украйна правят военни закононарушения... В последна сметка някой на Запад ще бъде по този начин или другояче виновен за това, тъй че е по-добре да упрекваме Байдън и Шолц за всичко, написа в умозаключение „ Комсомолская истина “.

The American TV channel CBS News has deleted a film about military aid to Kiev.

The company said that the picture " Arming Ukraine " allegedly " reflects outdated data " and it will be reworked.
— Zeno Calhoun (@zenoc_oshits)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР