Американският технологичен гигант Гугъл (Google) избра Гана, за да открие

...
Американският технологичен гигант Гугъл (Google) избра Гана, за да открие
Коментари Харесай

За пръв път: Google откри лаборатория по изкуствен интелект в Африка

Американският софтуерен колос " Google " ( Гугъл ) избра Гана , с цел да открие първата си лаборатория за проучвания , профилирана в изкуствения разсъдък. Това решение е израз на желанието на компанията да отговори н а социално-икономическите и политическите проблеми , както и на обвързваните с опазването на околната среда, пред които е изправен континентът, осведоми Франс прес.
'Ghana is the future of Africa': Why Гугъл built an AI lab in Accra - CNN
— Efo Dela (@Amegaxi) Подобни софтуерни лаборатории към този момент има в най-големите градове в Северното полукълбо ( Токио , Цюрих , Монреал , Париж и други), само че откриването на един от тях в Акра по-рано тази седмица е дребна софтуерна гражданска война в Африка , отбелязва Франс прес.
 
Как да се употребява изкуственият разсъдък, с цел да се понижи дефицитът на медикаменти или да се помогне за ранното разкриване на ракови болести ? Как да се помогне на дребните селскостопански производители за тяхната годишна продукция или на занаятчиите да откриват проблемите при потреблението на техните машини? Как да се предотвратяват естествени произшествия? Африка е изправена пред многочислени провокации и потреблението на изкуствения разсъдък тук може да се окаже по-важно, в сравнение с другаде, разяснява Мустафа Сиса, шеф на новия център на Google в Акра .
Гугъл Opens Africa’s First Artificial Intelligence Research Centre In Accra -
— K U U L P E E P S (@KuulPeeps) Африка е измежду привлекателните континенти за водещите софтуерни компании, известни със съкращението Гефа - от Google, Епъл (Apple), Facebook (Facebook) и Амазон (Amazon) - поради големия пазар, който съставлява.
 
Днес 60 % от 1,2-ата милиарда африканци са на възраст под 24 години, а до 2050-а се чака популацията да се удвои, с цел да доближи 2,4 милиарда души.
Nice article about our Research Center in Accra, Ghana. We've been fortunate to attract a great team with a wide range of backgrounds to tackle basic AI research, as well as the application of AI to important problems!
— Jeff Dean (@JeffDean)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР