Американският технологичен гигант Amazon замразява наемането на служители в бизнеса

...
Американският технологичен гигант Amazon замразява наемането на служители в бизнеса
Коментари Харесай

Amazon е поредната компания, която замрази наемането на нови служители

Американският софтуерен колос Amazon замразява наемането на чиновници в бизнеса си с търговия на дребно до края на годината, като по този метод се трансформира в най-новата компания, която подхваща сходни ограничения на фона на икономическата неустановеност. За информацията, заяви The New York Times, позовавайки се на вътрешнофирмено съобщение. В анонса, изпратен до HR експертите, се споделя, че компанията стопира световното наемане на всички корпоративни длъжности.

Това включва софтуерни позиции, както и такива от  бизнеса си с магазини - физическия и онлайн и логистичните интервенции на корпорацията.  Мащабното заледяване на наемането на нови чиновници обаче няма да засегне по-печелившото поделение за облачните калкулации на компанията. 

" Amazon продължава да разполага със забележителен брой свободни позиции в цялата компания ", заяви в изказване Брад Гласър, който е представител на концерна. Той акцентира, че някои елементи на бизнеса са " по-зрели от други " и въпреки всичко нови чиновници ще бъдат наемани за тях. Не е ясно за кои става дума.
 Amazon отваря своя първи логистичен център в Турция с инвестиция от над $100 милиона
Amazon отваря своя първи логистичен център в Турция с инвестиция от над $100 милиона

Той ще се намира в Истанбул

Компанията е вторият по величина частен шеф в Съединени американски щати и следващата компания оттатък океана, която замразява наемането на нов личен състав. В края на септември създателят на Фейсбук и основен изпълнителен шеф на компанията-майка на обществената мрежа Meta - Марк Зукърбърг, разгласи стратегия за икономии и съкращения на работни места. Това се случи за първи път в историята на корпорацията.

" Надявах се, че до момента стопанската система ще се е нормализирала по-значително. Но от това, което виждаме, към момента не наподобява по този начин, тъй че желаеме да планираме малко по-консервативно ", разяснява Зукърбърг, представен от Bloomberg.

В рамките на първото огромно редуциране на бюджета от основаването на Фейсбук през 2004 година Марк Зукърбърг е декларирал, че компанията ще замрази наемането на чиновници и ще преструктурира някои екипи, с цел да понижи разноските и да пренареди целите си.
 Компанията зад Фейсбук Meta редуцира чиновници за първи път в своята история
Фейсбук редуцира чиновници за първи път в своята история

Проблемите за Марк Зукърбърг се задълбочават
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР