Американският специален пратеник за Северна Корея Джоузеф Юн заяви, че

...
Американският специален пратеник за Северна Корея Джоузеф Юн заяви, че
Коментари Харесай

Според специален пратеник на САЩ е необходима пряка дипломация с Пхенян


Американският специфичен делегат за Северна Корея Джоузеф Юн съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да се ангажират в директна дипломация с КНДР наред със глобите, наложени поради нуклеарните и ракетните й стратегии, и изрази вяра, че Пхенян ще одобри предлагането за безусловни договаряния, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън предложи във вторник директни договаряния със Северна Корея без предварителни условия, само че Белият дом по-късно сподели, че не може да има договаряния, до момента в който Пхенян не усъвършенства държанието си.

" Би трябвало да упражняваме директна дипломация, както и наказания. Това е нашата политика, учредена на напън и ангажимент, и ние в действителност желаеме да се ангажираме с напън и дипломация ", съобщи Юн пред кореспонденти в Банкок.

Той сподели, че не е ясно дали Северна Корея има предпочитание да договаря след интервал на засилена нуклеарна активност, и означи, че е " доста мъчно да се разбере какво е тяхното желание, без да има същински разговор ".

Специалният делегат посети тази седмица Япония и Тайланд за разискване на способи за усилване на натиска върху Северна Корея след следващия й опит с балистична ракета.

Япония разгласи през днешния ден, че уголемява икономическите си наказания против Северна Корея поради нуклеарните и ракетните й стратегии.

Японското външно министерство сподели, че ще бъдат замразени активите на още 19 севернокорейски компании, работещи във финансовия, петролния и въгледобивния бранш.

Русия съобщи, че са вероятни контакти със Северна Корея на високо ниво. Руският заместник-министър на външните работи Игор Моргулов сподели, че Москва не е имала контакти на високо равнище с новото севернокорейско управление, само че че те са вероятни. По думите му Русия има доста информационни канали със Северна Корея, които " по един или различен метод дават плод ".

Той съобщи, че Русия не е подготвена да се причисли към нови наказания против Северна Корея, които могат да задушат стопански азиатската страна.

Според него натискът върху Северна Корея приближава " алена линия ", а американските гаранции за сигурността на КНДР може да бъдат обект на договаряния сред Пхенян и Вашингтон.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР