Американският щат Тексас се опитва да прокара проектозакон, който има

...
Американският щат Тексас се опитва да прокара проектозакон, който има
Коментари Харесай

Проектозакон за забрана на китайци да купуват земя, предизвика брожения и смут в щата Тексас

Американският щат Тексас се пробва да прокара проектозакон, който има за цел да забрани на китайци да купуват земя в щата. Той беше препоръчан от сенатор Луис Колкхорст. На няколко пъти законопроектът стана обект на проверка, откакто в щата започнаха митинги на жители, поради дискриминационната му устременост. Антикитайската политика стартира да се появява на щатско равнище, откакто към този момент ескалира на федерално равнище в Америка, събщава във връзка законопроекта Радио Китай.

В началото на юни Комисията по външни връзки на Сената на Съединени американски щати утвърди двупартийно предложение, което ще изисква отчети от американските държавни организации за " опълчването " на " инвазия " от страна на Китай на остров Тайван.  Пекин назовава новия проектозакон менталност от времето на Студената война. Законопроектът в Тексас пък планува и следствия от основния прокурор на щата за случаи, в които китайци са си купили земя в Тексас. Законопроектът в началото, въпреки и променен, беше признат, забранявайки продажби на земя на хора с двойно поданство и бизнеси, свързани с Китай, Русия, Иран и Северна Корея. Амрикански жители от азиатски генезис се възпротивиха на тази мярка. Тексаският сенатор-демократ Джон Уитмиър съобщи, че „ би трябвало да престанем да разделяме нашето общество ".

Законопроект беше признат в Сената на Тексас, само че Комисията за щатски каузи отхвърли да провежда чуване по него. Както означи тексаският сенатор Уитмиър, този законопроект основава основа за съмнения против хора с азиатски физически черти и евентуално може да разпали расизма.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР