Американският щат Флорида забрани социалните медии за малолетни под 16

...
Американският щат Флорида забрани социалните медии за малолетни под 16
Коментари Харесай

Американски щат забрани социалните медии за деца под 16 години

Американският щат Флорида забрани обществените медии за малолетни под 16 години. Мярката изисква да бъдат закрити сметките на всеки под тази възраст.

Решението на законодателния орган на щата цели да бъдат предпазени малолетните от онлайн опасности за психологичното им здраве.

Критиците оспорват, че законът нарушава Първата корекция на конституцията на Съединени американски щати, която подсигурява свободата на словото, както и че родителите, а не държавното управление, би трябвало да вземат сходни решения.

Законът би трябвало да бъде подписан от губернатора на щата Рон де Сантис, с цел да влезе в действие.

Новите правила ще се ползва за приложения и уеб сайтове с избрани функционалности, най-вероятно в това число Фейсбук, Instagram, Snapchat, TikTok и YouTube. Законопроектът обаче не визира приложенията, употребявани за персонални известия сред физически лица, съобщи бТВ.

Социалните мрежи пораждат опасността от общественото сравняване, настояват специалистите. В Instagram и TikTok животът на другите постоянно наподобява по-вълнуващ, хората – по-красиви и по-успешни. За някои това може да има мотивиращ и въодушевяващ резултат, а за други – отключващ меланхолия, тревога и пораждането на отрицателна визия за себе си.

От друга стана при доста младежи липсва самоконтрол и пренебрегването на по-важните задания в всекидневието – като да вземем за пример образователния развой. А децата, на които е разрешено да употребяват смарт телефона си преди лягане, рискуват да страдат от трайно недоспиване или увреждания на мозъка, безапелационни са още специалистите.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР