Американският сенатор от Републиканската партия Марко Рубио иска САЩ да

...
Американският сенатор от Републиканската партия Марко Рубио иска САЩ да
Коментари Харесай

САЩ обмислят налагане на санкции срещу Китай

Американският сенатор от Републиканската партия Марко Рубио желае Съединени американски щати да наложат наказания на покупките от страна на Китай на нефт и други енергоносители от Русия в опит да бъде спряно финансирането на войната на съветския президент Владимир Путин против Украйна, предава Блумбърг.

Вносът на съветски недопечен нефт от Китай набъбна тази година, защото най-големият консуматор на енергийни доставки в света купува съветското земно масло с отстъпка, до момента в който Европа се отхвърли от него. Прекъсването на потока на съветски недопечен нефт към Китай може да накара Пекин да се конкурира по-яростно с други огромни купувачи, като Индия, за нефт от Близкия изток и Африка, което евентуално ще увеличи в допълнение цените, разяснява американската организация, цитира news.bg.

Рубио, републиканец от Флорида, показа законопроект във вторник дружно с сътрудниците си републиканци Рик Скот, също от Флорида, и Кевин Крамър от Северна Дакота, който ще постанова наказания на всяка компания или физическо лице, което застрахова или записва танкери, пренасящи нефт или полутечен природен газ до Китай от Русия, съгласно до офиса на Рубио.

Купувайки съветска сила, Китай поддържа войната на тази страна в Украйна, споделя Рубио. " Всеки индивид, в това число китайските държавни компании, който им оказва помощ в това изпитание, би трябвало да понесе съществени последици ", съобщи той в изказване.

Предложението има огромни шансове да доближи до гласоподаване в следения от демократите Сенат. Това опонира на политиката на администрацията на Байдън, която има за цел да поддържа доставките на нефт на рационални цени, като в това време лимитира енергийните доходи на Русия.

Министърът на финансите Джанет Йелън показа концепцията за таван на цените, която би разрешила на купувачите да продължат да употребяват съветския недопечен нефт, в случай че се съгласят да заплащат цени под пазарните. Администрацията към момента формулира тази политика, до момента в който се пробва да убеди европейските съдружници в метода и да ги увери, че Русия няма просто да затвори крановете.

Руската инвазия в Украйна дестабилизира петролните пазари, вдигайки котировките на суровия нефт нагоре с към 30% тази година заради опасенията, че съветският нефт ще бъде изключен от международната търговия и ще притисне така и така стегнатия пазар. Европейските страни към този момент обмислят нормиране на потреблението на природен газ, огромна част от който купуват от Русия, с цел да оказват помощ за опазване на доставките за зимата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР