Американският сенатор Елизабет Уорън призовава за разследване след твърдението, че

...
Американският сенатор Елизабет Уорън призовава за разследване след твърдението, че
Коментари Харесай

Сенатор Елизабет Уорън призовава за разследване на Илон Мъск и Starlink

Американският сенатор Елизабет Уорън приканва за следствие след изказванието, че основният изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX Илон Мъск е попречил на украинска военна интервенция, ориентирана против черноморския флот на Русия предходната година, като е лимитирал достъпа до сателитната мрежа Starlink на SpaceX, оповестява CNBC.

„ Конгресът би трябвало да изследва какво се е случило и дали имаме съответни принадлежности, с цел да подсигуряваме, че външната политика се организира от държавното управление, а не от един милиардер “, е декларирала Уорън в отчет.

Призивът за следствие идва поради фрагмент в новата книгата на биографа Уолтър Айзъксън, озаглавена „ Илон Мъск “, в който създателят разказва в детайли по какъв начин скрита офанзива на украински дрон против съветския флот е била прекратена от ограничение на връзката със Starlink, чиито терминали Украйна получи в първите дни на нашествието. Книгата излезе във вторник.

В изявление за CNBC Айзъксън приказва в допълнение за фрагмента от биографията, който провокира паника във Вашингтон, измежду съдружниците от НАТО и украинската столица.

Айзъксън разяснява, че създаването на военна версия на Starlink ще помогне за разрешаване на опасенията, изразени от Tesla и Мъск по отношение на потреблението на сателитните мрежи в борба.

Съветникът на украинският президент Михайло Подоляк подлага на критика Мъск откакто предходната седмица CNN заяви за въпросния фрагмент в новата биография на милиардера.

„ Като не разреши на украинските дронове да унищожат част от съветския боен флот посредством интервенция в Starlink, Илон Мъск разреши на този флот да изстреля ракети „ Калибър “ по украински градове “, написа Подоляк в обществените медии.

„ В резултат на това умират цивилни, деца. Това е цената на коктейл от незнание и огромно его “, добави той в X, прочут преди като Twitter, благосъстоятелност на Мъск.

„ Въпросните райони на Starlink не са били задействани. SpaceX не деактивира нищо “, написа Мъск от своя страна.

„ И двете страни би трябвало да се съгласят на помирение. Всеки минал ден от ден на ден украински и съветски младежи умират, с цел да завоюват или изгубят дребни части земя, като границите едвам се трансформират “, писа още Мъск, добавяйки, че предназначението на Starlink не е да взе участие във войни.

Айзъксън твърди в „ Илон Мъск “, че неговият воин се тормози, че украинската офанзива против съветски кораби в Черно море ще предизвика Кремъл да стартира нуклеарна война.

„ Мисля, че в случай че украинските офанзиви бяха съумели да потопят съветския флот, това щеше да е като мини-Пърл Харбър и да докара до огромна ескалация. Ние не искахме да бъдем част от това “, е споделил Мъск, съгласно Айзъксън.

Междувременно съветският президент Владимир Путин похвали Илон Мъск, наричайки Tesla и създателят на SpaceX „ надарен предприемач “.

Путин направи този коментар във вторник в границите на Източния стопански конгрес във Владивосток, до момента в който приказва за съветската галактическа стратегия.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР