Американският сенатор Бърни Сандърс от щата Върмонт обяви, че ще

...
Американският сенатор Бърни Сандърс от щата Върмонт обяви, че ще
Коментари Харесай

Бърни Сандърс ще се кандидатира за президент на САЩ през 2020 г.

Американският сенатор Бърни Сандърс от щата Върмонт разгласи, че ще се кандидатира за п резидент на изборите през 2020 година, съобщи Асошиейтед прес. 

" Нашата акция не е единствено за побеждаване на Доналд Тръмп ", сподели 77-годишният Сандърс в имейл до последователите си. " Нашата акция е за това да променим страната си и да създадем държавно управление въз основа на правилата на икономическа, обществена, расова и екологична правдивост ", добави той. 

Седемдесет и седем годишният сенатор, описващ себе си като либерален социалис т и изправил се против Хилари Клинтън на първичните избори на Демократическата партия през 2016 година, сподели през днешния ден пред публичното радио на Върмонт, че има намерение още веднъж да се кандидатира за номинацията.

Ентусиазиран прогресист, последовател на хрумвания, вариращи от опазване на здравето за всички до гратис образование в колежите, Сандърс сервира изненада на върхушката в Демократическата партия през 2016 година, показвайки се като деятелен противник на Хилари Клинтън. Въпреки че тя в последна сметка бе номинирана от партията за претендент за президент, неговата акция оказа помощ за полагането на основите на левия уклон в политиката на демократите, който се следи при ръководството на Доналд Тръмп.

Въпросът е дали Сандърс ще успее да изпъкне в стълпотворението от претенденти в идните първоначални избори на Демократическата партия, които са последователи на доста от неговите политически хрумвания и са по-нови лица на националната политическа сцена. Ситуацията в този момент е доста друга от 2016 година, когато той беше единственият напредничав противник на Клинтън, отбелязва АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР