Американският Сенат прие пакета на стойност 95 милиарда долара помощ

...
Американският Сенат прие пакета на стойност 95 милиарда долара помощ
Коментари Харесай

САЩ прие пакет от 95 млрд. долара помощ за Украйна, Израел и Тайван

Американският Сенат одобри пакета на стойност 95 милиарда $ помощ за Украйна, Израел и Тайван, оповестиха международните организации.

Законопроектът беше признат със 70 гласа " за " против 29 " срещу ", като поддръжка за него дадоха и 22-ма републиканци, измежду които техният водач в Сената Мич Макконъл.

Пакетът включва финансиране на стойност 17 милиарда $ за израелската войска и като реакцията на Съединени американски щати на по-широка рецесия в Близкия изток, както и над 8 милиарда $ за Индийско-Тихоокеанския район, в това число Тайван, само че лъвският къс в размер на 60 милиарда $ ще помогне на Украйна да възвърне запасите от изчерпани муниции, оръжия и други жизненоважни потребности, когато навлезе в третата година на война.

Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър също похвали двупартийното гласоподаване, одобряващо законопроекта за задгранична помощ на стойност 95 милиарда $, като акцентира, че той съставлява " един от най-историческите " закони, които в миналото са били одобрявани от горната камара на Конгреса.

" Със сигурност минаха години, може би десетилетия, откогато Сенатът одобри законопроект, който толкоз мощно визира освен нашата национална сигурност, освен сигурността на нашите съдружници, само че и сигурността на западната народна власт ", сподели Шумър. Той изрази убеденост, че законодателството има задоволително двупартийна поддръжка, с цел да бъде признато в Камарата, в случай че ръководителят Майк Джонсън го внесе за разглеждане.

" Днес накарахме караме съветския президент Владимир Путин да съжалява за деня, в който сложи под подозрение решителността на Америка. Днес изпращаме ясно двупартийно обръщение за увереност към нашите съдружници в НАТО ", уточни още Чък Шумър.

Законопроектът в този момент ще се върне в следената от републиканците Камара на представителите, където има риск да претърпи неуспех и да не бъде утвърден.

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън разкритикува законодателството, че не включва средства за справяне с имиграционната рецесия на границата с Мексико.

" При неналичието на каквато и да било смяна в граничната политика от страна на Сената, Камарата ще би трябвало да продължи да работи по личната си воля по тези значими въпроси ", съобщи той през вчерашния ден.

Украинският президент Володимир Зеленски приветства утвърждения законопроект от Сената на Съединени американски щати по отношение на оферти пакет от 60 милиарда $ за Киев, наблягайки, че продължаващата помощ на Вашингтон ще помогне за " спасяването на човешки животи от съветския гнет ".

" Американската помощ приближава справедливия мир в Украйна и възвръща световната непоклатимост, което води до нараснала сигурност и разцвет за всички американци и за целия свободен свят ", написа Зеленски в обява в своя профил в обществената медия " Х ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР