Американският рапър Фети Уап беше осъден на шест години затвор,

...
Американският рапър Фети Уап беше осъден на шест години затвор,
Коментари Харесай

Рапър беше осъден на шест години затвор за разпространение на наркотици

Американският рапър Фети Уап беше наказан на шест години затвор, откакто пледира отговорен във федералния съд в Ню Йорк за присъединяване в огромна мрежа за разпространяване на опиати, оповестиха Ройтерс и АП.

Рапърът, чието същинско име е Уилям Максуел, призна, че е взел участие в разпространяването на 25 кг кокаин. По думите на прокурорите по делото той също е продавал хероин и фентанил в американските щати Ню Йорк и Ню Джърси през 2019 година и 2020 година

По време на чуването на присъдата в Ню Йорк музикантът се извини и сподели, че е бил стимулиран от желанието да устоя фамилията си по време на пандемията, когато не е имал опция да печели от концерти онлайн.

Адвокатът на Максуел прикани клиентът й да бъде съден не по песните си, които възвеличават опиатите и насилието, а по множеството свидетелски показания за качествата му като татко и фамилен мъж.

Прокурорът Кристофър Кафароун съобщи, че рапърът е взел участие в сериозен незаконен скрит план и е бил упрекнат в заплашването на различен мъж с револвер, до момента в който е бил пуснат на независимост под гаранция.

Прокурорите желаеха присъда до девет години, а Максуел – минималната присъда от пет години. Окръжният арбитър сподели, че строгата присъда е подобаваща поради тежестта на закононарушенията, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР