Американският производител на електрически автомобили Tesla харчи толкова пари, че

...
Американският производител на електрически автомобили Tesla харчи толкова пари, че
Коментари Харесай

Tesla губи по 6500 долара всяка минута

Американският производител на електрически коли Tesla харчи толкоз пари, че ще се нуждае от в допълнение финансиране, с цел да изкара годината, пишат от „ Блумбърг “, представено от МениджърНюз.

Според изданието компанията на Илон Мъск губи по 6500 $ всяка минута, което значи, че ще се нуждае от нови вложения, с цел да оцелее.

Tesla регистрира негативен паричен поток за пет следващи тримесечия, като през третото тримесечие на 2017 година тя записа рекордна загуба от 671 млн. $.

Компанията отдава своите усложнения на работата по стартирането на дълго чаканият Model 3, само че доста специалисти подчертават върху обстоятелството, че в интервала от 2014 година до 2017 година Tesla е утроила броя на своите чиновници, като сега за нея работят 40 000 души.

Това обаче не е първият случай, в който Тесла е на ръба на банкрута. От своето учредяване през 2003 година до през днешния ден компанията демонстрира изобретателен метод към финансирането. Мъск нееднократно персонално е вложил милиони долари в компанията, с цел да я измъкне от сложни обстановки. През 2008 година да вземем за пример той съумява да подписа договорка за 40 млн. $ на Бъдни вечер, единствено няколко часа преди компанията да остане изцяло без средства.

Въпреки потвърдената устойчивост на Tesla, доста пазарни наблюдаващи показаха опасения за краткосрочното бъдеще на компанията. Според Moody’s компанията се нуждае от още 2 милиарда $, с цел да изкара календарната година, до момента в който създателят на Kynikos Associates Джим Чанос съобщи, че компанията се е запътила към „ конфликт с тухлена стена “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР