Американският производител на дрехи и обувки Nike не е подновил

...
Американският производител на дрехи и обувки Nike не е подновил
Коментари Харесай

Световна компания за спортни стоки си отива от Русия

Американският производител на облекла и обувки Nike не е възобновил контракта си за франчайзинг с Inventive Retail Group (IRG), написа " Ведомости ", базирайки се на писмо от президента на IRG Тихон Смиков до чиновниците на компанията.

„ Nike не възобнови съглашението за франчайзинг с Inventive Retail Group (IRG), която има най-голямата мономаркова верига американски магазини за търговци на дребно в страната. Причината е, че в обозримо бъдеще Nike не може да провежда доставката на артикули за Русия “, се споделя в материала.

Доставките са спрени, а самите артикули са дефицитни. Според събеседника на изданието компанията няма да може да продължи работата на мономаркови магазини. „ Поради оперативни компликации Nike взе решение да не възобновява съществуващи или да не влиза в нови бизнес връзки, в това число с UP&Run “, прибавя вестникът, цитирайки представител на американския търговец на дребно.

Уточнява се, че IRG ръководи 37 обекта на Nike, а от информацията в уеб страницата следва, че 9 от тях сега не работят. От март до май броят на мономарковите магазини на компанията в страната към този момент е намалял от 116 на 56.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР