Американският производител на чипове Nvidia предлага нов усъвършенстван чип в

...
Американският производител на чипове Nvidia предлага нов усъвършенстван чип в
Коментари Харесай

Nvidia предлага нов усъвършенстван чип за Китай

Американският производител на чипове Nvidia предлага нов модернизиран чип в Китай, който дава отговор на последните правила за надзор на износа, предава. 

Чипът, наименуван A800, съставлява първото регистрирано изпитание на американска компания за полупроводници да сътвори усъвършенствани процесори за Китай, които следват новите търговски правила на Съединени американски щати. Nvidia изясни, че рестриктивните мерки на износа могат да й костват стотици милиони долари доходи.

Наредбите на Съединени американски щати, открити при започване на октомври, не разрешиха износа на съвременни микрочипове и съоръжение за произвеждане на съвременни чипове от китайски производители на чипове, част от напъните да се попречи на китайската полупроводникова промишленост и от своя страна на военните.

В края на август Nvidia и Advanced Micro Devices Inc AMD.O обявиха, че техните усъвършенствани чипове, в това число чипа A100 за центъра за данни на Nvidia, са добавени към листата за надзор на износа от Министерството на търговията на Съединени американски щати. Nvidia A800 може да се употребява вместо A100 и двете са графични процесори или графични процесори. Такива усъвършенствани чипове могат да костват хиляди долари всеки, прецизира изданието.

" GPU Nvidia A800, който влезе в произвеждане през третото тримесечие, е различен различен артикул на графичния процесор Nvidia A100 за клиенти в Китай. A800 дава отговор на ясния тест на държавното управление на Съединени американски щати за понижен надзор върху износа и не може да бъде програмиран да го надвишава ", съобщи Nvidia в изказване за Ройтерс.

Nvidia обаче отхвърли коментар дали се е съветвала с Министерството на търговията по отношение на новия чип. Говорител на Министерството на търговията също отхвърли коментар по тематиката.

Най-малко два китайски уеб страницата на огромни производители на сървъри оферират чипа A800 в своите артикули. Един от тези артикули преди този момент е употребявал чипа A100 в рекламни материали.

Уебсайт на дистрибутор в Китай в детайли разказва спецификациите на A800. Сравнението на опциите на чипа с A100 демонстрира, че скоростта на трансфер на данни от чип към чип е 400 гигабайта в секунда на новия чип, което е спад от 600 гигабайта в секунда на A100. Новите правила лимитират скоростите от 600 гигабайта в секунда и нагоре.

Големите китайски производители на сървъри Inspur и H3C, които оферират сървъри с новите чипове, не дадоха отговор на претенции за коментар. Нито дистрибуторът на чипове OmniSky, който разгласява спецификациите на A800 онлайн.

Nvidia изясни, че продажбите на чипове в Китай на стойност към 400 милиона $ могат да бъдат наранени през третото фискално тримесечие, завършило през октомври, заради рестриктивните мерки за чипове от висок клас. Наличието на авариен чип може да помогне за понижаване на финансовия удар. Компанията би трябвало да регистрира тримесечни резултати на 16 ноември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР