Американският президент Тръмп потвърди, че неговата администрация е проучвала шансовете

...
Американският президент Тръмп потвърди, че неговата администрация е проучвала шансовете
Коментари Харесай

Тръмп: Идеята за закупуване на Гренландия е стратегически интересна

Американският президент Тръмп удостовери, че неговата администрация е проучвала възможностите да купи Гренландия от Дания. По думите му островът съставлява " стратегически " интерес, само че не е топ приоритет.

" Дания в действителност има Гренландия, ние сме доста положителни съдружници. Пазим Дания, по този начин както и огромна част от останалия свят, тъй че концепцията се появи и аз я дефинирах като стратегически забавна, ще поговорим малко с тях, само че не е номер 1 в листата. "

По-рано икономическият консултант на Белия дом Лари Къдлоу удостовери, че президентът Доналд Тръмп желае да намерения за опцията да купи Гренландия, макар изказването на държавното управление на полуавтономната територия на Дания, че тя не е за обмен, съобщи Асошиейтед прес.

Къдлоу сподели пред телевизия Фокс, че не може да предскаже какво ще се случи, само че назова Гренландия стратегическо място с доста скъпи минерали.

Американските военни от години разполагат с военновъздушната база Туле в Гренландия - най-северната американска база. Тя е част от световната мрежа радари и други датчици, които издават предизвестия за балистични ракети и обезпечават наблюдаване на галактическото пространство, показва АП.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР