Американският президент и Републиканската партия внесоха искове срещу щата Калифорния

...
Американският президент и Републиканската партия внесоха искове срещу щата Калифорния
Коментари Харесай

Тръмп съди Калифорния

Американският президент и Републиканската партия внесоха искове против щата Калифорния поради признат там закон. В сходство с него кандидат- президентите на Съединени американски щати са задължени да разгласяват данъчната си декларация, с цел да вземат участие във вътрешнопартийните избори, провеждани в Калифорния (праймъриз).

В администрацията на Тръмп считат закона за неконституционен, тъй като в него са планувани условия към кандидат-президентите, надхвърлящи това, което е открито от конституцията на страната.

При това калифорнийският закон визира единствено вътрешнопартийните избори в щата и не важи на федерално ниво.

Това е първият сходен закон, признат в Съединени американски щати. Преди това други щати, ръководени от Демократическата партия, се опитваха да прокарват такива законопроекти, само че не успяваха.

Искът за признаването на калифорнийския закон за неконституционен бе импортиран в съд на град Сакраменто от персоналния юрист на Тръмп. Във вторник сходен иск бе импортиран и от Републиканската партия. Един от исковете окачествява закона като " открита политическа офанзива, ориентирана против настоящия президент ".

Тръмп е първият държавен глава на Съединени американски щати от времето на Джералд Форд, който не разгласява своите данъчни заявления. Той разгласи, че ще се кандидатира за втори мандат на изборите през 2020-а и калифорнийският закон значи, че ще би трябвало да обнародва данъчната си декларация, в противоположен случай възможностите му за победа ще избледнеят.

Ако той в действителност разгласява декларацията, това ще бъде победа за съперниците му. Демократите не за пръв път упорстват той да покаже на американците какви налози заплаща. Не за пръв път обаче Тръмп отхвърля да направи това.

Противниците му изясняват неговото отвращение по разнообразни способи. Едната версия гласи, че той въобще не е толкоз богат, както наподобява, и не желае народът да научи това. Според другата версия президентът има доходи от разнообразни компании, което води до спор на ползи.

Впрочем щатът Калифорния и администрацията на Тръмп се съдят по 40 каузи, свързани със отбрана на околната среда и миграцията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР