Американският президент Доналд Тръмп заяви, че убивайки иранския генерал Касем

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че убивайки иранския генерал Касем
Коментари Харесай

Тръмп: Опитваме се да спрем войната, не да я започнем

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че убивайки иранския военачалник Касем Сюлеймани, Вашингтон се пробва не да стартира, а да спре войната, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
" Вчера предприехме дейности за прекъсване на войната. Не предприехме дейности за започване на война ", съобщи Тръмп в телевизионно изказване, предавано от резиденцията му във Флорида. Той упрекна Сюлеймани в подготовката и осъществяването на терористични офанзиви.
" Смъртта на почтени хора беше нездравословна пристрастеност на Сюлеймани. Той способства за терористичните офанзиви от Ню Делхи до Лондон. Днес си припомняме жертвите на доста зверства на Сюлеймани и се утешаваме от обстоятелството, че неговата власт, учредена на терора завърши. Той извърши терористични актове за дестабилизиране на Средния Изток през последните 20 години. Това, което направихме през вчерашния ден, трябваше да бъде направено от дълго време ", сподели Тръмп.
" Не търсим смяна на режима. Въпреки това, експанзията на иранския режим в района, в това число следените от него бойци и дестабилизирането на района и прилежащите му страни би трябвало да спре неотложно ", съобщи още американският президент. Той добави, че „ бъдещето принадлежи на народа на Иран, а не на терористите, които въвличат нацията си в кръвопролития в чужбина “.
В четвъртък Пентагонът удостовери, че Съединени американски щати организират интервенция в Ирак за елиминиране на иранския военачалник Касем Сюлеймани. Сред починалите, с изключение на него, беше заместник-командирът на милицията Абу Махди ал Мухандис, който държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео упрекна за нападението против американското посолство в Багдад на 31 декември. Върховният водач на Иран Али Хаменей даде обещание да отмъсти за гибелта на Сюлеймани, а редица специалисти предизвестиха, че отстраняването на висшия ирански военачалник може да докара до нова война в Близкия изток.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР